07 Mart 2017 20:41

İbadi, Barzani ve Talabani ile görüştü

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin, Federe Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve KYB lideri Celal Talabani’yle görüştüğü bildirildi.

Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin, Federe Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani ile ayrı ayrı görüştüğü bildirildi.

İbadi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Barzani ile Erbil'de gerçekleşen görüşmede, güvenlik güçlerinin Musul'daki ilerlemesi ve Bağdat ile Federe Kürdisyan Yönetimi arasındaki ortak çalışmaların güçlendirilmesinin ele alındığı belirtildi.

Ülkenin içinden geçtiği zorluklara karşı siyasi söylemin birleştirilmesi çağrısı yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Görüşmede, iç göçmenlerin durumuyla ilgili daha fazla çabanın harcanmasının yanı sıra güvenlik güçleriyle Peşmerge arasındaki koordinasyona da vurgu yapıldı” ifadelerine yer verildi.

İbadi'nin, Barzani ile görüşmesinin ardından Süleymaniye'ye geçerek KYB lideri Celal Talabani ve ardından da partinin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldiği kaydedildi.

İbadi'nin KYB yetkilileriyle görüşmesinde, geçmiş dönemlerde yaşanan çatışma ve anlaşmazlıklara geri dönmemek için siyasi partilerle iş birliğine değinildiği ifade edilen açıklamada, Federe Kürdistan Yönetimi'nin durumunun Irak'ın durumundan bağımsız olmadığı ve askıda bulunan konulara çözüm yollarının bulunmasına vurgu yapıldığı aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Soylu, Özkök'ü cinsiyetçi ifadelerle hedef aldı

SONRAKİ HABER

ODTÜ yurtlarında kadın öğrencilere ayrımcılık iddiası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...