19 Haziran 2012 04:35

Mahmud Sarsak açlık grevini sonlandırdı

Üç ayı aşkın süredir açlık grevinde olan Filistinli milli futbolcu Mahmud Sarsak serbest kalıyor! Sarsak, İsrail devletiyle varılan anlaşma sonucu açlık grevini bir parça çikolatayla sonlandırdı.10 Temmuzda serbest bırakılacağı açıklanan Sarsak'ın avukatı Muhammed Cabarin, Sarsak'ı serbest bırakacak anlaşmanı

Mahmud Sarsak açlık grevini sonlandırdı
Paylaş

10 Temmuzda serbest bırakılacağı açıklanan Sarsak'ın avukatı Muhammed Cabarin, Sarsak'ı serbest bırakacak anlaşmanın Pazartesi günü, cezaevi ziyareti sırasında gerçekleştiğini aktardı.

68 gündür açlık grevinde olan Ekrem Rehavi'ye ilişkin bir bilgiyse alınamadı.

Filistin Milli Takımı'nın kampına katılmak üzere Batı Şeria'ya doğru giderken Erez'de gözaltına alınan ve üç yılı aşkın süredir mahkeme önüne dahi çıkarılmadan tutuklu bulunan Mahmud Sarsak, 93 gündür açlık grevindeydi.

Sarsak'ın özgürlüğü ve adalet için girişimlerini sürdüren grupların çabalarıyla son dönemde Eric Cantona'dan Frederick Kanoute'ye hatta FIFA Başkanı Sepp Blatter'a birçok tanınmış isim İsrail'le temaslara geçmiş ve Sarsak'ın özgürlüğünü talep etmişti.

Cantona ve diğer tanınmış isimler, UEFA'dan İsrail'in 2013 21 yaş altı turnuvasına ev sahipliği yapması kararını da gözden geçirmesini istemişti.

Öte yandan Sarsak'a destek eylemleri dünya çapında son ana kadar sürdü. 2013 Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemeleri kapsamında yapılan İskoçya-İsrail maçında da Edinburgh'te bulunan futbolseverlerin Sarsak için "Mahmud Sarsak'a özgürlük", "Filistin'e özgürlük" sloganları attığı görüldü.

 (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

2/B ve bankalar…

SONRAKİ HABER

Kızlarımız ve kendimiz için sessiz kalmamalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa