07 Mart 2017 16:46

HDP, Adalet Bakanı Bozdağ'a 'bilinmeyen dil'i sordu

HDP, Elazığ Cezaevi'nde bir tutuklunun Kürtçe yazdığı mektubu 'bilinmeyen dil' kullandığı gerekçesiyle engellemesini Adalet Bakanı Bozdağ'a sordu.

Paylaş

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dair Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sorular yönelten Irgat, gerekçesinde, "Basına yansıyan haberlere göre Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi idaresi, bir tutuklunun Kürtçe yazdığı mektubu Bilinmeyen Dil” kullanıldığı gerekçesiyle gönderilmesine izin vermemiştir" dedi.

Irgat, Bakan Bozdağ'a şu soruları yöneltti: 

* Türkçe dışında başka dillerde yazılmış mektup kart vs. tutuklu-hükümlülere verilmeyeceğine dair bir hukuki düzenleme var mıdır? Bakanlığınızın bu konuda sözlü ve yazılı herhangi bir talimatı var mıdır? 

* Tutuklu-hükümlüye gelen Kürtçe mektup ve kartların kendilerine teslim edilmediği ve yine aynı şekilde cezaevinden tutuk-hükümlülerin dışarıya yazdıkları Kürtçe mektup ve kartların ise gönderilmediği bilginiz dahilinde midir? 

* Bu şekildeki uygulamaların, tutuklu-hükümlülerin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde korunmakta olan ve kendileri açısından en hayati olan haber alma ve iletişim haklarının en ağır şekilde engellenmesi anlamına gelmemekte midir? (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: İktidar ortak kabul etmez 

SONRAKİ HABER

Bakan Çavuşoğlu konsolosluk rezidansında konuşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...