07 Mart 2017 14:21

BBP’de referandum bilmecesi sürüyor

Başkanlık referandumu ile ilgili ‘bu dayatmayı kabul etmiyoruz’ diyen BBP YİK başkanı Hakkı Öznur açıklamalarının kendi görüşü olduğunu söyledi.

Paylaş

Bugün bir açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, referandumla igili "Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Bu Erdoğanist bir rejim değişikliğidir" demişti.

Öznur ikinci bir açıklama yaparak daha önceki açıklamanın kendi görüşü olduğunu belirterek referandum ile ilgili kararı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin açıklayacağını söyledi.

YİK Başkanı Hakkı Öznur’un açıklaması şöyle: “BBP YİK Başkanı olarak partimizin kararını açıkladı ile ilgili bir takım haberler çıkmıştır. 4 Mart 2017 Cumartesi günü Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Ülke ve Dünya meseleleri ile ilgili bir basın toplantısı yaptım. Konuşmam da Barzani’nin Türkiye ziyareti ve asılan sözde bayrağı ve ona gösterilen muameleyi kınadım ve tenkit ettim. Fırat Kalkanı Harekatının milli güvenliğimiz açısından önemini vurguladım. Zaten millet olarak devletimizin yanındayız. Teröre karşı yapılan mücadeleyi desteklediğimizi söyledim.
Anayasa değişikliği ile ilgili şahsi fikrimi ve görüşlerimi paylaştım.

Partimizin Referandum ile ilgili kararını istişareler tamamlandıktan sonra, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici, açıklayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” 

NE DEMİŞTİ

Öznur, referandumla igili "Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Bu Erdoğanist bir rejim değişikliğidir" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Askeri darbe yapıp ülkenin başına geçen cuntanın şefi Kenan Evren de 1982 Anayasası'nın propaganda sürecinde benzer bir yöntem izlemişti. Alperenlik oportünizm değil itirazdır! ve sisteme muhalifliktir. Askeri vesayete, bürokratik vesayetlere karşı olduğumuz gibi parti vesayetine de, yargı vesayetine de, parti devletine de karşıyız. BBP tarihi boyunca adaletsizliklere, haksızlıklara hep karşı çıkmıştır. Vesayetten ve güçten yana değil, milletten taraf olmuştur. Bugün de yarın da hep böyle olacaktır. Çare otoriterleşme değil, daha fazla demokratikleşme. açıklık ve demokrasidir." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’a sordu: Ben katil miyim?

SONRAKİ HABER

Aydın’da kamu emekçileri 17. kez gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa