07 Mart 2017 13:12

Talebi dikkate alınmayan Aloha işçisi mesaiye kalmadı

Çorlu'daki Aloha Tekstil'de patronun verdiği yüzde 10 zamma işçiler tepki göstererek mesaiye kalmadı.

Paylaş

Çorlu'da bulunan Aloha Tekstil fabrikası işçilerinin patronun verdiği yıllık yüzde 10 zamma tepkisi sürüyor.

Fabrika müdürüyle yaptıkları toplantıda zamma itirazlarını aktaran işçiler, bu itirazın dikkate alınmaması üzerine geçtiğimiz pazar günü zorunlu tutulan fazla mesaiye gelmedi. Apre’de (kuru bölüm) operatörler de dahil olmak üzere hiçbir işçi işe gelmeyince, şefler makineleri çalıştırmak istedi ama üretim yapamadı. Üretim yapılamayınca diğer vardiyalardaki çalışma da iptal edilmek zorunda kalındı.

Evrensel'e konuşan işçiler, zammın zaten yeni yıldan iki ay sonra verildiğini belirterek “Yapılan yüzde 10 zam iki ay içinde eridi bile. Bizim fabrika zaten piyasanın altında bir ücrete çalışıyordu. Bu zamda düzelir dedik ama olmadı. Zammın düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Bir yıl geçerli olacak zam yüzde 10 olarak belirlenince, işçiler itiraz etmişti. Bunun üzerine genel müdürün de katılımıyla toplantı yapılmış, toplantıda sadece şef ve müdürler konuşmuştu. Toplantıda taleplerinin bile sorulmadığını söyleyen işçiler, seslerinin duyulması için pazar mesaisine kalmama kararı almıştı. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kirpi Tiyatro,  ‘Batı’ ile prömiyer yapacak

SONRAKİ HABER

Didim’de ‘İşimizi geri istiyoruz!’ eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...