07 Mart 2017 11:51

Lice’ye giden heyet engellendi

Lice’de sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgeye gitmek isteyen DTK, TJA, HDP ve DBP heyetinin bölgeye girişleri askerlerce engellendi. 

Paylaş

Diyarbakır Valiliği’nce Lice ilçesine bağlı 18 köyde ilan edilen “Sokağa çıkma yasağı” sonrası bölgeye gitmek isteyen DTK, TJA, HDP ve DBP'den oluşan heyet, askerlerce engellendi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, DBP Diyarbakır il yöneticileri, DTK Başkanlık Divan Üyeleri ve TJA üyelerinden oluşan heyetin araçları, yol üzerinde kurulan üç farklı jandarma kontrol noktasında durduruldu. Askerlerce bölünen heyet üyelerinin kimliklerine el koyan jandarma, kimlikleri geri dönme şartı ile vereceklerini belirtti. 

Lice’ye gitmeleri engellenen heyet burada kısa bir açıklama yaptı. Heyet adına açıklama yapan avukat Şıvan Cemil, üç gündür 18 köyde süren sokağa çıkma yasağının yurttaşların iletişim ve ulaşım hakkını engellendiğini belirtti. Cemil, alınan hukuka aykırı karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. 

İktidarın iç politikaya malzeme sunma amacıyla operasyonları başlattığını belirten HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp da, yasağın sürdüğü köylerde yaşayanlar ile iletişim kuramadıklarını ve köylerde ne olduğunu bilmediklerini ifade etti. Xerabê Bava köyünde yaşananların ardından Lice’de 8 bin asker, polis ve korucu ile başlatılan operasyonlardan kaygılı olduklarını dile getiren Yiğitalp, geçişlerine keyfi bir şekilde engel konulmasını bir şeyleri gizleme çabası olarak vurguladı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Çetin Emeç karanlık odakların hedefi oldu

SONRAKİ HABER

Türkiye’de kadınlar daha çok kitap satın alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...