07 Mart 2017 11:24

Şiddet ve istismar mağduru kadın ve çocuklar için işbirliği

Ankara'da şiddet, taciz, tecavüz ve cinsel istismar mağduru kadın ve çocuklar için işbirliği protokolü imzalandı.

Paylaş

Ankara Barosu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, şiddet, cinsel taciz ve istismar mağduru kadın ve çocuklara ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti sunabilmek için işbirliği protokolü imzaladı.Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın imza attığı protokolde şiddete uğrayan kadın ve çocuklara Gelincik Merkezi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ortaklığıyla destek sunulacak. 

İmzalanan protokolde sonrası konuşan Canan Güllü sözlü olarak yürütülen işbirliğinin resmiyete dönmesi adına protokolü imzaladıklarını söyledi. Türkiye'de 2016 yılında 261 kadının öldürüldüğünü, 179 kadının tecavüze uğradığını, 400'ün üzerinde çocuğun istismara maruz kaldığını ifade eden Güllü, “2017 yılında sadece bir yurtta 400 çocuğun taciz edildiği süreç içinde mağdurlara mutlaka hukuki ve psikolojik destek sunulması gerekiyor. Bizler, Acil Yardım Hattı'yla bu işi zaten yapıyorduk; Gelincik de yapıyordu. Ama ikisini birleştirerek Ankara bölgesi içerisindeki bütün hukuki noktalarda birlikte işbirliğimiz olacak.
Bu süreçte Ankara içinden ve Türkiye'den gelecek her türlü çağrıda Ankara Barosunun hukuki desteğini alacağız. Gelincik ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, şiddetin önlenmesinde ulaşılabilecek çözüm merkezi artık. Bundan sonra Ankara'da şiddetin azalmasına imza koyuyoruz” dedi. 

‘AVUKATLAR HUKUKİ SÜRECİN NASIL YÜRÜTÜLECEĞİNİ ANLATACAK’

Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran ise TKDF tarafından Gelincik Merkezine gönderilen şiddete uğramış kadın ve çocuklara hukuki yardımda bulunmak üzere Gelincik’in avukatlarının yardımcı olacağını dile getirdi. “Hukuki sürecin nasıl yürütüleceğini mağdurlara anlatacaklar” diyen Canduran, diğer yandan karşılıklı olarak hukuki bir danışmanlık hattı açmayı düşündüklerini ve bunu protokolle hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal, kaza sonrası 8 Mart etkinliğini iptal etti

SONRAKİ HABER

İsveç işçi ücretlerinde ırkçı düzenleme!  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...