18 Haziran 2012 12:46

EMO’da 15-16 Haziran söyleşisi

ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul şubesinde “Dönemin Tanıklarıyla 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi” söyleşisi yaptı.Maden-İş avukatlarından Erdoğan Şengezer, TÜMTİS eski Genel Başkanı Sabri Topçu, eski sendika uzmanı Erkan Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide açılmış ko

EMO’da 15-16 Haziran söyleşisi
Paylaş

ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul şubesinde “Dönemin Tanıklarıyla 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi” söyleşisi yaptı.
Maden-İş avukatlarından Erdoğan Şengezer, TÜMTİS eski Genel Başkanı Sabri Topçu, eski sendika uzmanı Erkan Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide açılmış konuşmasını yapan EMO İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, “15-16 Haziran işçilerin sendikal haklara yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılara karşı doğru tutumlar benimsendiğinde ne kadar önemli kazanımların elde edilebildiğini göstermektedir”  dedi. Avukat Erdoğan Şengezer konuşmasında “DİSK özellikle Maden-İş örgütlenme olarak büyük hamle yaptılar, bunun karşısında yönetim bu kanunları daraltmak için yasal önemler alma çabasına girdi. O faaliyetlere karşı yasanın çıkarılmasına karşı direnişin örgütlenmesi sonucunda 15-16 Haziran günü yürüyüşler yapıldı. Sonrasında sıkı yönetim ilan edildi” dedi.  
Sabri Topçu ise “Bugün 15-16 Haziran’ı anıyoruz. Türkiye işçi sınıfı tarihinde 15-16 haziran direnişi, Zonguldak maden işçilerininin yürüyüşü önemli yer almaktadır. Sendikalardaki bürokrasiyi ancak işçilerin mücadelesi değiştirecektir” diye konuştu.
Erkan Aslan, 15-16 Haziran’dan bu yana sınıf hareketine yönelik saldırıları aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanı derhal istifa etsin

SONRAKİ HABER

Çaycuma’da yetkili sendika Eğitim Sen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...