07 Mart 2017 04:53

Yıldırım: Koordinasyonsuz Menbic'e operasyonun anlamı yok

Başbakan Binali Yıldırım, Menbic'de Rusya ve ABD ile koordinasyon sağlamadan operasyon yapmanın sonuç vermeyeceğini söyledi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'nin kuzeyindeki Menbic kentine ABD ve Rusya ile koordinasyon sağlanmadan operasyon yapılmasının durumu daha karmaşık hale getirebileceğini söyledi.

A Haber ve Atv ortak canlı yayınında soruları yanıtlayan Yıldırım, "Oradaki Rusya ile ABD ile bir koordinasyon sağlamadan bir operasyon yapmanın anlamı yok. Sonuç çıkmaz, olaylar daha karmaşık hale gelebilir. Onun için şu anda askeri, teknik düzeyde görüşmeler yapılıyor" dedi.

Menbic'teki durumun "bayrak yarışına" döndüğünü belirten Yıldırım, Türkiye'nin talebinin YPG'nin Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi olduğunu söyledi.

Başbakan, "Biz diyoruz, eğer isterseniz bir üçlü mekanizma yaparız, Rusya-Amerika-Türkiye, orada PYD ve YPG gibi terör grupları tamamen temizlenir, aynen bizim Fırat Kalkanı'nda Cerablus'ta yaptığımız, Rai'de yaptığımız, Dabık'ta, El Bab'da şimdi yapmaya başladığımız, Suriyeliler gelir buralara yerleşirler, hayat normale dönmüş olur, bizim dediğimiz bu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında el Bab'ın ardından Suriye'de bir sonraki hedefin Menbic olduğunu söylemişti.

Fırat Kalkanı'nın kente yönelik saldırı başlatması sonrası kenti yöneten Menbic Askeri Konseyi, Rusya ile anlaşmaya vardıklarını ve Fırat Kalkanı güçleri ile sınır oluşturan köylerin Suriye ordusuna devredildiğini açıkladı.

ABD de dün yaptığı açıklamada, güçlerinin Menbic'in içinde ve batısında konuşlandığını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD: Askerlerimiz Menbic'de konuşlandı

SONRAKİ HABER

Bogut, Cavs'le ilk maçında bacağını kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...