06 Mart 2017 21:07

Çorlulu kadınlar: Ekmek istiyoruz, gül istiyoruz, iş de

Tekirdağ Çorlu'da Ekmek ve Gül dergisi okurları bir araya gelerek 8 Mart etkinliği düzenledi.

Paylaş

Songül ŞENSOY
Çorlu

Çorlu’nun Bahçelievler Mahallesi’nde ve su deposu bölgesi olarak geçen bölgesindeki Ekmek ve Gül dergisi okurları kadınlar bir araya gelerek 8 Mart etkinliği düzenledi. Mahallede yürüttükleri “Ekmek istiyoruz, gül de” başlıklı etkinlik için çalışma yürüten kadınlar, mahallelerinde ilk kez kendilerinin hazırladığı bir etkinliğin heyecanı ile sabah saatlerinde bir araya gelerek etkinlik için son hazırlıklarını yaptı.

Mahallelerinde boş bir dükkan bulup, kendi imkanları ile düzenledikleri mekanda yapılan etkinliğe mahalleden birçok kadın katıldı.

Etkinlikte iki kadının hazırladığı gösteri ve kadına yönelik şiddet konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlikte konuşan Şirvan Ürper mahallede neden bir araya gelmelerinin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yoksulluk, işsizlik, şiddet, sağlık, çocuklarımızın eğitimi, okullarda yaşanan istismar olayları ve bunun gibi bir çok ortak sorunumuz bir araya gelme nedenimiz oldu. Biz mahallemizde ulaşabildiğimiz her kapıyı çalarak kadınlara ulaşmaya çalışıyoruz ve bu gidişata karşı çıkmak için neler yapabileceğimizi konuşmak için bir araya geliyoruz” dedi.

Söz alan bir diğer kadın Hanım Çelik ise mahallede yapmak istediklerini şöyle anlattı: “Kadın olduğumuzu hatırlayalım diye bir araya gelmeye çalıştık. Hayatımızı evde dört duvar arasında yaşıyoruz. Artık bizim de dışarı çıkıp bir şeyler yapma zamanımız geldi de geçiyor bile diyerek 8 Mart etkinliği ile diğer kadınlara ulaşmaya çalıştık. Bizler kadın olarak ekmek istiyoruz, iş de istiyoruz. Bir çoğumuz işsiziz. İşe girsek çocuklarımız açıkta, kreşe versek maaşımızın tamamı kreşe gidiyor. Tüm engellere rağmen ben kadın olarak özgürlük istiyorum.”

ÖNCEKİ HABER

Kadınlara paket paket işsizlik ve güvencesizlik

SONRAKİ HABER

Sancaktepe’de kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...