06 Mart 2017 20:31

‘Hayır’ bildirisine sistematik müdahale!

İTÜ girişinde ‘Hayır’ bildirisi dağıtan öğrencilere güvenlikler müdahale etti. Bunun üzerine metro önüne giden öğrenciler burada da engellendi.

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde çarşamba günü yapılacak ‘Hayır’ koşusu için üniversitenin giriş kapısında bildiri dağıtan öğrencilere özel güvenlikler müdahale etti. Güvenlikler, öğrencilere okulun dışında dahi okula ilişkin bildiri dağıtamayacaklarını söyledi ve engellemede bulundu.

Müdahale üzerine buradan ayrılarak metro girişine giden öğrencilerin bildiri dağıtımı bu kez metronun güvenlikleri tarafından engellendi. Engellemeye öğrenciler tepki gösterdi. Bu sırada güvenlik görevlilerinden biri öğrencileri ‘terörist’ ilan etti. Daha sonra üniversiteye geri dönen öğrencilere çanta araması yapıldı ve çantadaki bildirilere ve önlüklere el konuldu.

‘HAYIR’A ENGELLEME, ‘EVET’ PANELİNE SALON!

Bu yaşananların ardından birkaç saat sonra üniversitede AKP İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız’ın katılımı ile başkanlık sistemine ilişkin bir panel gerçekleştirildi. Duyurusu yapılmayan panele bir çok güvenlik görevlisi ve 50’ye yakın öğrenci katıldı. Panelde Haydar Ali Yıldız ‘Evet’ gerekçelerini anlattı.

Bu sırada etkinliğin düzenlendiği salon önünde bulunan özel güvenlik görevlileri, salonda ne olduğunu soran öğrencilere ‘Mimarlık ve Şehircilik Platformu’ olduğunu söyledi. Etkinliğe katılmak isteyen bazı öğrenciler, güvenlikler tarafından çeşitli gerekçelerle kapıdan çevrildi.

17 Şubat’ta da KHK’lerle ihraç edilen akadamisyenlerin Mimarlık Fakültesi’nde yapmak istediği basın açıklaması için kampüse çevik kuvvet ekipleri çağrılmış ve akademisyenlerin üniversiteye girişi engellenmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkaleli kadınlar, ‘Hayır’ gerekçelerini konuştu

SONRAKİ HABER

Kadınlara paket paket işsizlik ve güvencesizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...