06 Mart 2017 16:31

Çavuşoğlu'nun da Almanya'da katılacağı toplantı iptal edildi

Almanya’da AKP’li bakanlar ve Yıldız’ın etkinliklerinin iptal edilmesinin ardından Çavuşoğul’nun toplantısı da iptal edildi.

Paylaş

Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi gerilim, kriz boyutuna ulaştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Almanya’da planladıkları konuşma programlarına yerel yönetimlerce izin verilmemesinin ardından en son Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da toplantısı iptal edildi. 

Hamburg’un Wilhelmsburg semtinde Plaza Event Center ‘de yapılacağı duyurulan Çavuşoğlu’nun toplantısının iptal gerekçesi ise yangın önlemlerinin yetersizliği. Welt Online’in bildirdiğine göre, salon Hamburg Belediyesi tarafından yangın alarm sisteminin gerekli şartları karşılamadığı gerekçesiyle kapatıldı. Salonun havalandırma sisteminin de çalışmadığının tespit edildiği belirtilirken, söz konusu salonun sadece Çavuşoğlu’nun toplantısına değil, diğer toplantılara da kapatıldığı ifade edildi.

Çavuşoğlu’nun yarın akşam saat 18:00’de burada toplantı yapacağı duyurulmuştu.

Daggenau Belediyesi Bakan Bozdağ’ın toplantısına iptal gerekçesi olarak da salonun küçüklüğü ve yetersiz park alanlarına bağlı olarak güvenliği göstermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MHP binasına Binali Yıldırım posteri

SONRAKİ HABER

Emniyetin önünde 200 Hızb-ut Tahrir’ciye gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...