06 Mart 2017 15:18

Sağlık ödülleri kapatılan televizyonlara  

İstanbul Tabip Odası’nın düzenlediği ‘Basında Sağlık Ödülleri’nin sahipleri kapatılan televizyonların oldu.

Paylaş

İstanbul Tabip Odası, her yıl 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Basında Sağlık Ödülleri” sonuçlarını açıkladı. Kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Hayatın Sesi televizyonunda yayımlanan Emek ve Gül Programı ve IMC TV’nin haberi ödül aldı. 

İstanbul Tabip Odası, her yıl 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Basında Sağlık Ödülleri” sonuçlarını açıkladı. Jüri üyeliğini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği (ESAMDER) İkinci Başkanı Mesude Erşan, CNN Türk’ten Göksel Göksu, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç’ün yaptığı ödüllerin sonuçları şöyle:

Yazılı basın haber: BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in “Tıpta da Gericiliği Elden Bırakmadılar” haberi. Yazılı basın araştırma: BirGün gazetesinden Erk Acarer’in “Türkiye’nin İlk Cin Hastanesi” haberi. İnternet gazeteciliği: Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in “İstanbul’da Suriye Hastanesi” haberi. TV haber: Kanun hükmünde kararnameyle kapatılan IMC TV’den Halime Aktürk’ün “Cizre’de Sokağa Çıkma Yasağının Yarattığı Salgın Hastalık Tehlikesi” haberi. TV haber-araştırma: Kanal D’den Merve Görgün (Haber), Ünal Kaya (Haber), Özcan Karaçam (Görüntü), Melih Baytürk’ün (Görüntü) “Hava Kirliliği Kırmızı Alarm Veriyor” haberi. Köşe yazısı: BirGün gazetesinden Turan Eser’in “Sağlığın Dinselleştirilmesi” başlıklı köşe yazısı. TV programı: Hayatın Sesi televizyonundan Sevda Karaca’nın “Kadın Emeği Üzerindeki Sömürü, Güvencesiz Çalıştırma” konulu “Ekmek ve Gül” programı.

Karikatür: Cumhuriyet gazetesinden Kamil Masaracı’nın “İlaç Zamları” konulu karikatürü.

‘HAYATIN SESİ KISILAMAZ’ 

Ekmek ve Gül Programı Koordinatörü Sevda Karaca, programlarına ödül verilmesine ilişkin gazetemize şu açıklamada bulundu: “İstanbul Tabip Odasının basın çalışanları açısından büyük bir kıymet ifade eden basın ödüllerinin bu yıl Ekmek ve Gül programına verilmesi bizim için gurur kaynağı oldu. OHAL bahane edilerek KHK ile kapatılan Hayatın Sesi televizyonunun ve programımız Ekmek ve Gül’ün yayımcılığının halkın haber alma hakkı açısından nasıl bir boşluğu doldurduğunun da göstergesi oldu. 

Ödül alan programımız kadın işçilerin ağır çalışma ve yaşam koşullarının onların bedenlerini ve ruhlarını nasıl yaraladığını kendi dillerinden anlattıkları, sadece sorunları ortaya koymakla kalmayıp bu sorunları çözmek için neler yapmak gerektiğini de konuştukları programlarımızdan biri. Bu programımız televizyonumuzun gerçek sahiplerinin de kim olduğunu, televizyonumuzun kimlerin sesini duyurmak için yayın yaptığını gösteren bir program. Kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin, demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren kesimlerin... Televizyonumuzun kapatılması esas olarak bu kesimlerin sesinin kesilmeye çalışıldığını gösteriyor. İstanbul Tabip Odasının ödülü, sesi kısılmak istenen kesimlerin sesinin hâlâ duyulur olduğunu da gösteren bir ödüldür. Televizyonumuz kapatılırken yaptığımız açıklamalarda ‘Hayatın sesinin kısılamaz olduğunu’ söylemiştik, ödül, bu sözümüzü doğruladı.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İBB Şehir Tiyatrolarından 8 Mart’a özel oyunlar

SONRAKİ HABER

Bozcaada’lılar  'Notabüs'le müzik aleti çalmayı öğrenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...