06 Mart 2017 13:47

Yemenliler BM’yi göreve çağırdı

Yemenliler, BM Ofisi önünde protesto gösterisi düzenleyerek, ABD ve Suudi Arabistan’ın da dahil olduğu iç savaşın bitirilmesini istedi.

Paylaş

ABD’nin el Kaide mensuplarına yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığı Yemen’de sivil halk çatışmalardan dolayı yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Birleşmiş Milletleri göreve çağırdı. Yemen’de yüzlerce kişi başkent Sana’daki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde protesto gösterisi düzenledi. Grup, Birleşmiş Miletlere çağrıda bulunarak Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan’ın da dahil olduğu iç savaşın bitirilmesini, kamu görevlilerinin dondurulan maaşlarının ödenmesinin sağlanmasını istedi. 

Eylemde İşçi Sendikası Başkanı Khalil el Shamri, “Birleşmiş Milletlere Yemen halkının yiyecek sıkıntısı çekmesine neden olduğunu söylemek için buraya geldik. Birleşmiş Milletler Yemenlilerin yerlerinden edilmesinin sebebidir. Bütün Yemen halkı için buradayız, herhangi bir bir siyasi parti adına değil” dedi. Şii Husi milislerle Cumhurbaşkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi yanlısı gruplar arasında iç savaşın sürdüğü Yemen’de, Birleşmiş Milletler verilerine göre 2016 yılında 63 binden fazla çocuk yetersiz beslenmeden kaynaklı hastalıklar yüzünden hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran'dan vatandaşlarına: Karayoluyla Türkiye’ye gitmeyin

SONRAKİ HABER

Çepeçevre Yaşam - RES pervanesi koptu, faciadan dönüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...