06 Mart 2017 13:35

Doğan: Alevi olmak işten çıkarılmaya gerekçe olabilir mi?

HDP'li Müslüm Doğan, Müslüm Kılagöz ve Kenan Aksüner’in alevi oldukları için işten çıkartıldıkları iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, İSKİ Genel Müdürlüğü’nde taşeron işçi olarak gösterilip garson olarak çalıştırılan Müslüm Kılagöz ve Kenan Aksüner’in alevi oldukları için işten çıkartıldıkları iddialarını meclis gündemine taşıdı. 

Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergede alevi olmanın işten çıkarılmaya gerekçe olup olamayacağını, bu konuda bakanlığın herhangi bir soruşturma açıp açmadığını ve kamuoyunu aydınlatacak bir açıklamanın yapılıp yapılmayacağını sordu.

Doğan, bakana şu soruları yöneltti; 

- Müslüm Kılagöz ve Kenan Aksüner’in alevi oldukları için işten çıkarıldıklar doğru mudur? Basına yansıyan iddialar sonucunda bakanlık olarak bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Soruşturmanın sonuçlarını kamuoyuna açıklayacak mısınız?

- Alevi olmak işten çıkarılmak için bir gerekçe olabilir mi?

- Müslüm Kılagöz ve Kenan Aksüner’in işten çıkarılma gerekçesi nedir?

- İSKİ Genel Müdürlüğü’nde taşeron işçi olarak kaç kişi çalıştırılmaktadır? İSKİ Genel Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalıştırılan işçilerden son 6 ay içerisinde kaçı işten çıkarılmıştır? Çıkarılan işçilerden kaçı alevidir?

- Taşeron işçi statüsünde çalışan işçilere tazminat vermemek için her yıl girdi çıktı yapılması hukuken uygun mudur? Bakanlığınızın bu konuda yürüttüğü bir çalışma var mıdır?

- Seçim dönemlerinde taşeron işçilerin sorunlarının çözümüne dair vaatlerde bulunan hükümet yetkilileri, ne zaman gerçekten bu sorunun çözümüne dair somut bir adım atacak? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: 'Hayır' çıkması meşruiyet tartışması yaratmaz

SONRAKİ HABER

İhraç edilen emekçilerin direnişi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa