06 Mart 2017 13:23

Nar Sanat 8 Mart’ı film gösterimleriyle karşıladı

Antep Nar Sanat Derneği, 8 Mart etkinlikleri kapsamında Ahu Öztürk'ün yönettiği 'Toz Bezi' filminin gösterimlerini yapıyor.

Paylaş

Antep Nar Sanat Derneği, 8 Mart etkinlikleri kapsamında ‘Toz Bezi’ filminin gösterimlerini yapıyor. İlk gösterimi hafta sonu Kadeh Türküevi’nde gerçekleştiren Nar Sanat, ikinci gösterimi de Gaziantep Üniversitesi Sinema Topluluğu ile birlikte, 8 Mart günü Üniversite Cep Sinemasında yapacağını duyurdu.

Ulusal ve uluslararası pek çok festivale katılan ve çok sayıda ödül alan, Ahu Öztürk’ün yönettiği ‘Toz Bezi’ filmi Antep’li kadınlar tarafından da ilgiyle izlendi. 8 Mart programı çerçevesinde gösterime katılan kadınlarla filmi konuştuk.

‘NESRİN AĞLARKEN BEN DE AĞLADIM’

Kadınlar, temizlik işlerine giderek geçimini sağlamaya çalışan iki kadının hayatından bir kesit sunan filmde duygulu anlar yaşadıklarını söylediler. Kadın emekçilerin yaşamı, göç, kadın erkek ilişkileri gibi birçok konuya çok sade bir anlatımla değinildiğini söyleyen izleyiciler memnuniyetlerini dile getirdi. Filmde hem kendi hayatlarından hem de tanık oldukları hayatlardan izler yakaladıklarını ifade eden kadınlar arasında kendisi de temizlik işlerine gittiğini belirten bir izleyici filmin etkilerini şu sözlerle anlattı: “O kadar gerçek ki yaşadıkları. Bana çok tanıdık geldi. Belki de o yüzden, Nesrin ağlarken baktım ben de ağlıyorum. Ne yapayım tutamadım kendimi.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emel Korkmaz, Ali İsmail'in düşleri için koşuyor

SONRAKİ HABER

Tarih değişikliği mağdur etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...