06 Mart 2017 11:22

Lavrov: Putin ve Erdoğan, Suriye krizini görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Putin ve Erdoğan'ın Moskova'daki görüşmelerinde Suriye krizini ele alacağını söyledi.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 10 Mart'ta Moskova'da bir araya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye krizini ele alacağını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Lavrov, Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile Moskova'da görüştükten sonra yaptığı açıklamada "Türkiye, hem Azerbaycan hem de Rusya'nın yakın ortağı. Cuma günü Rusya ve Türkiye arasında liderler düzeyinde bir zirve gerçekleştirilecek. Karşılıklı etkileşimde bulunduğumuz farklı alanları ele alacağız. Ticaret, ekonomi, yatırımlar, ortak altyapı projeleri bunlara dahil" dedi.

"Türkiye ve Rusya'nın dış politikadaki iş birliğinin de masada olacağını" kaydeden Lavrov, önceliğin İran'ın da dahil olduğu ortak inisiyatif vasıtasıyla Suriye krizinin çözümüne, ateşkese ve Astana'da hükümet ile muhalefet arasında geliştirilen siyasi diyaloga verileceğinin altını çizdi.

İkili ve çok taraflı kanallar üzerinden Suriye'deki iş birliğini geliştirmeye hazır olduklarını ifade eden Lavrov, önemli olanın bölgedeki gerçekliklerin göz önünde bulundurulması olduğunun altını çizdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP’den Başbakan’a: Hangi başbakan abidik hangisi gubidik

SONRAKİ HABER

Adana Kadın Platformundan tutsak kadınlara 8 Mart kartı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa