06 Mart 2017 11:20

HDP’den Başbakan’a: Hangi başbakan abidik hangisi gubidik

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’dan Başbakan’a: Son başbakanların hangisi abidikti hangisi gubidikti?

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Yıldırım Başbakan’ın anayasa değişikliğini savunurken kurduğu ‘Abdik gubidik başbakanlar çıkıyor’ cümlesiyle ilgili konuştu: Her geçen gün de kendilerini gerek yurt içinde gerek yurt dışında komik duruma düşünecek ifadeler kullanıyorlar. Başbakan geçen gün, ‘Abidik gubidik başbakanlar çıkıyor’ dedi. Biz de soruyoruz son başbakanların hangisi abidikti hangisi gubidikti? 94 yıllık cumhuriyet tarihinin 6’da birinde siz vardınız. Türkiye toplumu da merak ediyor, kim abidik kim gubidik?  

 {{310703}}

Yılkdırım konuşmasında ‘Evet’ oyu vermeye çağıranların argümanı olmadığını ifade ederek, “Kendisine evet argümanı için gerekçe oluşturamamış olan siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı hala ‘evet’i tartışmaya açamadı. Halkımıza sormak istiyorum; 18 maddenin herhangi birinin bu ülkeye sağlayabileceği rahatlamayla ilgili bir cümle duydunuz mu? Cumhurbaşkanı herhangi bir maddeyi izah edebildi mi? Başbakan, bakanlar ve destekçisi olan muhalefet partisi hala içeriğe girmedi. Çünkü tekçilik üzerinden tariflenen bir sistemin 80 milyona herhangi bir katkısı yok. Kendi paketinizi anlatın, bizim karşıtlığımız üzerinden yürüttüğünüz kampanya kabak tadı veriyor. İnandırıcılığı da kalmadı. Evetçi iseniz göğsünüzü gere gere toplumun karşısına çıkın. 

Yıldırım AKP’nin izlediği dış politikaya da değinerek şöyle konuştu:  Türkiye’de dış ilişkiler öngörüsüzlüğü aydan aya, haftadan haftaya değil saatten saate ilkesiz bir noktaya varmıştır. Sadece son bir ayda Türkiye El Bab’tan kaç kere çekildi? Sadece son bir ayda Menbiç politikası kaç kere değişti? Rakka operasyonu konusunda birbirini tekzip eden kaç açıklama yaptı? Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı sanki birbirinden farklı diplomatik kimliklere sahipmiş gibi konuşuyorlar. Milli Savunma Bakanı’nın söylediğini Başbakan, Başbakan'ın söylediğini Cumhurbaşkanı tekzip ediyor. Böyle bir omurgasızlık, bu ülkenin yakın ve uzak geleceği açısından tehdittir. İnandırıcılığı kalmayan, dünya halklar bahçesine devlet formuyla yeni girmiş uluslara bile kendini güldürecek bir dış politikaya sahibiz. 

Ahmet Yıldırım, Barzani’nin Türkiye ziyareti ardından Şengal’de yaşanan çatışmayla ilgil olarak da, “Böyle bir öngörüsüzlük içinde bir de Türkiye’nin de müdahil olmaya çalıştığı, Şengal’deki Ezidilere dair politik yaklaşım var. Geçen hafta Barzani Türkiye’den ayrıldı. O ayrıldıktan sonra peşmerge güçlerince Şengal’e askeri operasyon yapılması tesadüf olabilir mi? Bugün yaşanana birakuji (kardeş kavgası) demek zor. Dış kışkırtmalarla kısmi istikrarı bozmaya çalışan bir saldırı söz konusu” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İhraçlara inat mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Lavrov: Putin ve Erdoğan, Suriye krizini görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa