06 Mart 2017 10:50

Selma Gürkan: Türkiye’nin geleceği tek adama bırakılamaz

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye’nin geleceğinin tek adamın eline bırakılamayacağını söyleyerek Çorumluları ‘hayır' demeye çağırdı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye’nin geleceğinin tek adamın eline bırakılamayacağını söyleyerek vatandaşları referandumda ‘hayır’ demeye çağırdı.

EMEP Genel Başkanı Gürkan, referandum çalışmaları kapsamında Amasya ve Merzifon’un ardından Çorum’a geldi. Burada EMEP Çorum İl Başkanı Cafer Gökmen, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün ve partililerle biraraya gelen Gürkan, 16 Nisan’da neden hayır diyeceklerini anlattı. 

Referandumun ülkenin temel gündemini meşgul ettiğini belirterek Suriye’de gereksiz bir savaşa girilmişken, ekonomide ziller çalarken, OHAL döneminin özel koşullarının olduğu, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzlukların giderek arttığı bir ortamda Anayasa değişikliği yapılmasının doğru olmayacağını söyledi. Gürkan, “OHAL koşullarında, KHK’ler ile yönetilen bir ülkede referandum yapılamaz. Evet diyenlerin devletin tüm imkanları kullanarak propagandalarını yaptığı, hayırcıların ise TBMM’de bile engellendiği bir ortamda referandum sağlıklı olmaz. Hükümet Evet’in gerekçelerine çok güvenmediği için Hayır diyenlerin önü kesiliyor” dedi.

Almanya ile yaşanan krize değinerek bu ülkenin Türkiye’nin temsilcilerine koyduğu yasakların da kabul edilemez olduğunu söyleyen Selma Gürkan, basın özgürlüğünün olmadığı, gazeteci, aydın ve milletvekillerinin tutuklandığı, antidemokratik uygulamaların ve her kesime karşı baskıların arttığı bir ülkede yaşadığımızı, 15 yıldır iktidarda olanların kendi yönettiği ülkede Almanya’dan daha baskıcı olduğunu dile getirdi. 

Referandum için istikrar ve güçlü Türkiye vurgusu yapıldığını, 15 yıldır ülkeyi zaten tek partinin yönettiğini ve bu sürede yapamadıkları neyi sağlayacaklarını soran Gürkan, “Bu iktidar stratejik ortağı olan ABD ve AB ile bile kavgalıdır. AKP sıfır sorunla iktidara geldi ama sıfır komşuya gelindi. 3Y ile iktidar olan AKP, işsizlik ve enflasyonun had safhaya ulaştığı ülkemizde yoksulluk, yasak ve yolsuzluklarla iktidarını korumaya çalışıyor. Böyle bir ortamda Türkiye’nin geleceği tek adamın eline bırakılamaz. Yasama, yürütme ve yargı tek adamın eline bırakılırsa ülke felakete sürüklenir. Millet referandumda ya tüm yetkilerin tek elde toplanmasına ya da hak ve özgürlüklerin korunduğu, barışın sağlandığı, dış politikada dostların arttığı, demokratik bir ülkede yaşamanın kararını verecek. Demokrasi, özgürlük ve barış isteyen tüm güçleri hayır oyu vermeye davet ediyorum.  Sandıktan ülkenin geleceği çıkacaktır. Tek emirle yasakların geldiği, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı düzene onay vermeyeceğiz” diye konuştu. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cebeci'de 8 Mart etkinliğine polis saldırısı: 6 gözaltı

SONRAKİ HABER

İHD cezaevlerindeki hak ihlalleri raporunu açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa