06 Mart 2017 10:46

Kur’an kursundaki istismarcı neden serbest bırakıldı?

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Antep'te bir Kur'an kursundaki cinsel istismar iddialarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

Paylaş

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Gaziantep’te bir Kur’an kursundaki cinsel istismar iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soru önergesi veren Toğrul, Şahinbey Camisi’ne bağlı Kur’an kursunda temizlik görevlisi Süleyman Ş.’nin bir yıl boyunca yaşları 6 ila 11 arasında değişen 6 çocuğu kursun tuvaletinde istismar ettiğini ifade etti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından tutuklanan Süleyman Ş.’nin serbest bırakılmasındaki hukuki dayanağını soran Toğrul, kurstakilerin en son ne zaman denetlendiklerine yanıt istedi.

Toğrul, önergesinde “Çocuk istismarının yaşandığı bu camilere bağlı Kur'an kursları neden kapatılmamaktadır? Karaman Ensar Vakfında 45 çocuğa cinsel istismar olayında, vâkıfa dair herhangi bir cezai yaptırımın olmamasının, aynı olayları pekiştirdiğini düşünüyor musunuz? Ensar vakfından sonra, farklı Kur'an kurslarında cinsel istismar vakalarının yaşanmasından kaynaklı, bu merkezlere dair herhangi bir düzenlemeye gidilecek midir?” sorularını sıraladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki 8 Mart davası 23 Mayıs'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Cebeci'de 8 Mart etkinliğine polis saldırısı: 6 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...