06 Mart 2017 10:12

Turgutlu’da işçiler 'İşçi Sağlığı' panelinde bir araya geldi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çalışan işçiler, DİSK Gıda İş'in İşçi Eğitim Toplantıları dizisi kapsamında düzenlediği panelde bir araya geldi.

Paylaş

DİSK Gıda İş'in İşçi Eğitim Toplantıları dizisi kapsamında düzenlediği, "İşçi Sağlığı" konulu panel Manisa Turgutlu Öğretmen Evi’nde yapıldı.

Panelist olarak DEÜ Meslek Hastalıkları Biriminden Dr. Ceyda Şahan ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven'in katıldığı toplantıyı DİSK Gıda İş Ege Bölge Temsilcisi Gürsel Köse açtı.

Bölgede CP, Banvit, Lezita, Standart Profil gibi fabrikalardan sendikalaşma mücadelesi veren yaklaşık 40 işçinin katıldığı panelde, Dr. Ceyda Şahan, işçi sağlığı, işçilerin karşılaştıkları iş kazaları ve meslek hastalıklarının tespiti, koruyucu önlemlerle ilgili bilinmesi gerekenler ve bu konudaki eğitimin önemine ilişkin bir sunum yaptı.

BES İzmir Şube Başkanı ve İzmir İşçi Sağlığı Meclisi Koordinasyonundan Mustafa Güven ise işçilerin İşçi Sağlığı Kurullarına işlerlik kazandırabilmeleri için kendi temsilcilerini seçmeleri gerektiğini dile getirdi.

Güven, işverene karşı mevcut yasal haklardan faydalanabilmeleri için ise işçilerin sendikalı olmaktan başka çareleri olmadığına vurgu yaptı.

Toplantıda işçiler, çalışma koşulları nedeniyle yaşadıkları iş kazaları ve sağlık sorunları ile ilgili sorular yöneltti. Sendikalaşmak için yapılması gerekenler konusunda yürütülen tartışma ile toplantı sona erdi.(Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Runatolia'da Batur'un kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi

SONRAKİ HABER

Livaneli: Sonunda biz kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa