06 Mart 2017 10:07

Çavuşoğlu: Batılı ülkeler Türkiye fesatlığından çatlayacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Batılı ülkeler Türkiye fesatlığından çatlayacak. 

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'da yapılacak mitinglere izin verilmemesi hakkında ‘Batılı ülkelerin Türkiye fesatlığından çatladığını’ iddia etti. 

‘BİZ ONLARA YOL GÖSTERİRİZ’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da partisinin Muratpaşa İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuşan Çavuşoğlu, Avrupa’da ırkçı partilerin sayısının artığını ifade ederek, “Avrupa'da merkezdeki siyasetçiler aklını başına toplayıp, popülizmden uzak durup seçme, seçilme kaygısına düşmeden tedbir alırsa Avrupa'yı kurtarabiliriz. Aksi takdirde Avrupa'nın geleceği maalesef karanlık. Avrupalıların hep beraber oturup birlikte, biz onlara yol gösteririz, aklını başına toplaması lazım" dedi.

Avrupa'da birçok ülkenin yeni anayasa sistemi için yapılacak referandumda 'Hayır' oyu için uğraştığını aktaran Çavuşoğlu, yeni sistemle daha güçlü olacağı için Türkiye'ye söz geçiremeyeceklerini belirtti. Türkiye'nin daha bağımsız, kendi kararını vereceğini, ekonomisi, siyaseti, dış politikasının da bağımsız olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Artık Türkiye'ye söz geçiremeyecek onlar. Onlar karar alıp Türkiye uygulamayacak geçmişte olduğu gibi. Batılılar şu anda Türkiye fesatlığından çatlayacak. Hiç kimse bizim oraya gidip, vatandaşlarımızla buluşmamızı engelleyemez, gideceğiz. Vatandaşlarımızla buluşacağız. Otellere baskı yap, salonlara baskı yap, salon sahiplerine polis gönder, yerel otoriteymiş haberimiz yokmuş, bunlar doğru değil. Bu sistematik bir baskıdır. Sistematik bir engelleme çalışmasıdır ve derin devlet de, devletin kurumları bunun içindedir. Yüzlerine de söylüyoruz. Bu kabul edilebilir durum değil. Biz de gerekli tedbirleri alırız. Gerekli adımları atarız. O yüzden bu hatalarını ders alsınlar, bir daha tekrarlamasınlar. Bizi de bazı konularda adım atmak durumunda bırakmasınlar. Biz hiçbir şeyin altında kalmayız. Gerekeni yaparız ama bizim tercihimiz kavga değil, huzur içinde iş birliğini güçlendirmektir. Bunu anlayana." (DHA) 

ÖNCEKİ HABER

‘Ukrayna’da çatışma suni milliyetçilik üzerine kuruldu’

SONRAKİ HABER

Runatolia'da Batur'un kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...