06 Mart 2017 09:27

Gürkan: 'Hayır’ demokratik Türkiye'nin kapısını aralayacak

Merzifon'da Evrensel okurlarının düzenlediği dayanışma gecesinde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, referandumda 'Hayır' çağrısı yaptı.

Paylaş

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Evrensel okurlarının düzenlediği dayanışma yemeğine katılan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, “Hayır demek için çok sebebimiz var. Sandıktan çıkacak ‘hayır’ demokratik bir Türkiye’nin kapısını aralamış olacak” dedi.

Belediye Kültür Sitesi’nde gerçekleşen dayanışma gecesine EMEP, CHP, ÖDP, DSP Merzifon ilçe yöneticileri ile CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer de katıldı. Etkinlikte söz alan Tuncer referandumda ‘hayır’ çağrısı yaptı.

Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise “OHAL’i fırsat bilen, darbe girişimini ‘Allahın lütfu’ gören hükümet, önümüze bir anayasa düzenlemesi koydu. Bu anayasa düzenlemesiyle yetkiler tek adamda toplanıyor. Bu düzenlemeyi getirirken istediler ki herkes sussun, herkes biat etsin. Ama bu toplum susmayacak, biat etmeyecek” dedi.

AKP hükümetinin, gerici politikalarını ve iktidarını savaş üzerine kurmak istediğini söyleyen Gürkan, “Suriye’de girdiği savaş, üstüne ülkede yarattığı savaş. Bu savaş politikalarına boyun eğmeyeceğiz. İnşa etmek istedikleri tek adam rejimi baskıya, şiddete, sömürüye dayanıyor. ‘Hayır’ demek için çok sebebimiz var. Çünkü sandıktan çıkacak ‘hayır’lar demokratik bir Türkiye’nin kapısını aralamış olacak” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından gece müzik dinletisiyle devam etti.

İKTİDARIN BASKILARINA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Merzifon ziyaretinin 2. gününde ise siyasi parti, dernek ve sendika temsilcileriyle bir araya gelerek referandum süreci ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Eğitim Sen Merzifon temsilciliğinde yapılan toplantıya, ÖDP, Saadet Partisi, Birleşik Haziran Hareketi, Dikili Taş Derneği, Eğitim Sen, SES, Türk Eğitim Sen Eski Merzifon Başkanı Burhan Ülker ve Emek Partisi üye ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Gürkan, AKP iktidarının ‘hayır’ diyenlere yönelik baskılarına değinerek, “Bu ablukayı ancak birleşik halk hareketiyle, ortak mücadeleyle kırılabilir” dedi. Gürkan, sandıklara atılacak her ‘hayır’ oyu kadar o oylara sahip çıkmanın da önemli olduğunu söyledi. (Amasya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Filmmor Kadın Filmleri Festivali etkinlik programı açıklandı

SONRAKİ HABER

Balçova’da 8 Mart etkinliği yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...