06 Mart 2017 08:24

Muhabirimize yönelik tehdit mesajlarına kamu davası açıldı

Muhabirimiz Özer Akdemir'in 'Yer cüruf gök duman' haberine sosyal medyadan hakaret yağdırıp muhabirimizi tehdit eden Naci Aslan'a kamu davası açıldı.

Paylaş

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yola serilen cürufu haberleştiren Evrensel Muhabiri Özer Akdemir’e yönelik hakaret ve tehdit mesajlarına kamu davası açıldı. Akdemir'in, Aliağa ve köylerindeki çevresel sorunlarını gündeme getirdiği “Yer cüruf gök duman” başlıklı haberine iş makineleri satışı ve kiralaması yapan Naci Aslan adlı bir kişi tarafından sosyal medya üzerinden hakaret ve tehdit mesajları yazmıştı. Muhabirimizin haberinin paylaşıldığı EGEÇEP sosyal medya hesabının altına "o demirçeliklerde on bin kişi istihdam ediliyor, siz daha k.nızı silemezsiniz çevreci geçinirsiniz, vatan haini çakallar" şeklinde yorum yazan Aslan devamında da ağza alınmayacak hakaret ve tehditler savurmuştu.

Naci Aslan'ın "bu hesap bana ait değil" savunması işe yaramadı. Kemalpaşa Cumhuriyet Savcısı Ali Özdemir tarafından hazırlanan iddianamede, yürütülen soruşturmada şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine yönelik kamu davası açılması için yeterli şüphenin oluştuğu belirtildi. Savcı Özdemir, Naci Aslan hakkında kamu adına "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, tehdit" suçlamaları ile kamu davası açılmasını istedi. Kemalpaşa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek olan davanın ilk duruşması 17 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. 

HABERDE NE YAZIYORDU?

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin, Foça-Aliağa arasındaki fabrika bahçelerine ve vadilere depolanan, demir çelik fabrikalarından çıkan tonlarca cürufun yol dolgu malzemesi, bordür ve parke taşı yapımında kullanması ile ilgili Özer Akdemir'in yaptığı haberde bu uygulamanın büyük bir çevre ve halk sağlığını olumsuz etkilediği uzman görüşleri ile ortaya serilmişti. İBB'nin “40 yıllık çevre sorununun çözümü” olarak nitelediği bu uygulamayı, halk sağlığı ve çevre bölümü öğretim üyelerine soran Akdemir bu uzman görüşlerini “Büyükşehir belediyesi yollara zehir seriyor” başlığıyla gündeme getirmişti. Haberler üzerine açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yola serilen cürufların “tehlikeli atık” olmadığını, bunların alt yapı malzemesi olarak kullanılabilirliğine dair raporlar bulunduğunu ileri sürmüştü. 

TÜBİTAK RAPORU NASIL TERSYÜZ EDİLDİ?

Ancak, Evrensel'in ulaştığı raporlar İBB'nin bu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Cüruflarla ilgili açılan dava nedeniyle bölgede inceleme ve analizler yapan TÜBİTAK hazırladığı raporda “Atık cüruf örneğinin ‘tehlikeli atık’ olduğu sonucuna varılmıştır” diyordu. Olayın diğer bir ilginç yöne ise konuyla ilgili mahkemenin atadığı Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Pala, aynı üniversitenin Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Batar ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Avcı'dan oluşan bilirkişi heyeti TÜBİTAK Raporunu tahrif ederek "tehlikeli atık" tanımını "tehlikesiz atık" olarak değiştirdiklerini yine Evrensel "Tehlikeli çarpıtma" başlığı ile yaptığı haberde ortaya çıkarmıştı. EGEÇEP tarafından üç bilirkişi üyesi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla yapılan suç duyurusu ise takipsizlikle sonuçlandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yamanlar Cemevi’nde olağanüstü genel kurul

SONRAKİ HABER

Ülkü Ocakları eski başkanlarından 'Hayır' açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...