06 Mart 2017 07:02

Menbic Askeri Konseyi: Anlaşma Menbic merkezini kapsamıyor

Menbic Askeri Konseyi, Menbic kent merkezinin Suriye ordusuna devredildiği iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Paylaş

Menbic Askeri Konseyi, Rusya ve Suriye ordusu ile varılan anlaşmaya dair açıklama yaptı.

Aranews'ün yansıttığı habere göre açıklamada, “Rusya ile aramızdaki anlaşma sadece Arima bölgesi ve Fırat Kalkanı güçleri arasındaki sınırı kapsamaktadır” denildi.

Konsey, sınır köylerinin güvenliğinin Suriye ordusuna teslim edilmesine dair açıklamaları sonrası bazı basın kurumlarının gerçeği yansıtmayan haberler yaptığını ve iddialar öne sürdüğünü duyurdu.

“Menbic kenti ve çevresinin güvenliği güçlerimiz ve Uluslararası Koalisyon tarafından sağlanmaktadır. Bu bölgeye başka bir gücün girmesine izin verilemez” denilen açıklamada “Menbic, IŞİD çetelerinden güçlerimiz ve Koalisyon tarafından kurtarıldı, kentin savunmasını da aynı güçler üstleniyor. Halkımıza onları savunacağımızın ve yaşamlarını güvence altına alacağımızın sözünü veriyoruz” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

TSK'nin öncülüğündeki 'Fırat Kalkanı' güçlerinin Menbic'i hedef alması sonrası, Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı Menbic Askeri Konseyi, Rusya ile varılan anlaşma çerçevesinde sınır köylerinin kontrolünün Suriye ordusuna devredileceğini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası "Menbic'in tamamının Suriye ordusuna devredildiği" iddiaları ortaya atılmıştı. Başbakan Binali Yıldırım, konuya dair yaptığı açıklamada "Menbic'e Suriye ordusunun girmesi bizim için olumsuz değil" ifadesini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Yusuf Karataş: Haydi, şimdi buyrun Menbiç'e

ÖNCEKİ HABER

DİB: OHAL koşullarında anayasa yapılamaz

SONRAKİ HABER

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...