06 Mart 2017 03:25

ABD Eski İstihbarat Direktörü Trump'ın iddialarını reddetti

Eski ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Trump’ın seçim kampanyası sırasında telefonların dinlendiği iddialarını reddetti.

Paylaş

BBC Türkçe'nin haberine göre ABD Ulusal İstihbarat eski Direktörü James Clapper, Başkan Donald Trump'ın ve ona yakın isimlerin telefonlarının seçim kampanyası sırasında dinlendiğine dair iddiaları reddetti.

Amerikan NBC televizyonuna konuşan Clapper, New York'taki Trump Kuleleri'nin izlenmesine yönelik herhangi bir mahkeme emrinden haberi olmadığını söyledi.

Clapper, "Seçilmiş başkan ya da aday olarak (Trump'a) ya da kampanyasına yönelik bu türden bir gizli dinleme faaliyeti içerisine girilmedi" dedi.

Başkan Trump 20 Ocak'da yemin ederek görevi selefi Barack Obama'dan devralmış, Clapper aynı gün istifa etmişti.

Trump, Obama'yı 8 Kasım'da yapılan ve kazandığı başkanlık seçimi öncesi telefonlarının dinlenmesi emri vermekle suçlamış ancak herhangi bir kanıt göstermemişti.

Beyaz Saray Amerikan Kongresi'nden, Obama yönetiminin yetkilerini kötüye kullanıp kullanmadığını soruşturmasını istiyor.

Amerikan Temsilciler Meclisi'nin ve Senatosu'nun istihbarat komiteleri halen, Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimine müdahale edip etmediğini soruşturuyor.

NEW YORK TİMES: FBI, ADALET BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI YAPTI

Öte yandan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) başkanı James Comey'nin de, Trump'ın iddialarını yalanladığı bildirildi.

Amerikan New York Times gazetesi Comey'nin, ABD Adalet Bakanlığı'ndan, Trump'ın "asılsız suçlamasını" reddetmesini istediğini yazdı.

FBI ve bakanlık henüz haber ile ilgili olarak bir açıklama yapmadı.

New York Times ise haberini, adlarını açıklamadığı üst düzey bazı yetkililere dayandırdı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye nasıl Almanya’nın iç politikası haline geldi?

SONRAKİ HABER

'Erdoğan'ın Nazi benzetmesi büyük gerginliği yansıtıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...