06 Mart 2017 02:15

Türk Metal’in kahvaltısında AKP propagandası

Kocaeli Ototrim fabrikasında çalışan bir işçi yazdığı mektupta Türk Metal kahvaltısında yapılan AKP propagandasını yazdı.

Paylaş

Ototrim’den bir işçi
Kocaeli

Merhaba Evrensel okurları; 

Ben Ford Otosan Fabrikası’na yedek parça üreten Ototrim’de çalışan bir işçiyim. 

Fabrikamızdaki sendikanın adı Türk Metal’dir. 1 Mart çarşamba sabahı fabrika temsilcimiz, “Yarın sendikamızın kahvaltısı var. AKP’li yöneticilerin de katılacağı bu kahvaltıda ‘Neden Evet’ diyeceklerini konuşacaklar” dedi. Biz de bu tutumun doğru olmadığını ve kahvaltı düzenlenip bunun siyasi bir partinin propaganda yapma amacıyla kullanılmasının yanlış olduğunu söyledik. Türk Metal’i bu tutumundan dolayı kınıyoruz. Umarım bir daha böyle bir şeyle karşı karşıya gelmeyiz. Sendikanın bu tutumu, fabrikada ‘Evet’ ve ‘Hayır’ diyenleri karşı karşıya getirecek bir hamledir. Madem ki işçi sendikası, neden siyasi bir partinin propagandasını yapmak için onlara yardımcı oluyor? AKP’yi ve Türk Metal Sendikası’nı kınıyorum. 

Ben özgürlüklerin kısıtlanmaması, tek adam rejimine ve dikta rejimine karşı olduğum için ben hayır diyorum. Hayır diyenlerin saldırıya uğradığı, çalışmalarının engellendiği bir ortamda evet diyenlerin rahat rahat, hatta sendika aracılığı ile işçilere bunu aktarmasını son derece yanlış buluyorum. Buradan herkesin duymasını ve görmesini istiyorum. 

Yaklaşan TİS sürecinde Türk Metal Sendikası’nın hakkımızı aramayacaklarını düşündüğüm için geleceğe dönük kaygı ve endişelerim var. Umarım daha adaletli, hiçbir siyasi partinin etkisi altında kalmadan, koşulları daha iyi gözlemleyen işçinin yanında duran bir sendikanın olmasını istiyoruz. 

ÖNCEKİ HABER

Sonuç ne olursa olsun tedirginlik hakim!

SONRAKİ HABER

20 yıldır sigorta, 3 yıldır zam yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...