05 Mart 2017 16:21

Barış Anneleri Koruköy ve Doğanlı'yı ziyaret etti

Aralarında Barış Anneleri ve DBP yöneticilerinin bulunduğu heyet, Koruköy ve Doğanlı'yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Paylaş

Aralarında DBP Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, TJA ve Barış Anneleri’nin de bulunduğu heyet, Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy (Xerabê Bava) ve Doğanlı'da (Talatê) ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından incelemelerde bulundu.

Heyet Koruköy'de incelemelerde bulunduktan sonra Doğanlı köyüne geçti. İnceleme sonrası heyet adına açıklamada bulunan Gülcühan Şimşek, “JÖH, PÖH diyerek bu halkın evlerine girildi. Yapılmaya çalışılan bu halkın kendini inkârına dönüktürç Bu halk kendini inkar etmez. Bu yıkımla ve burada yapılanlarla halka diz çöktüremezsiniz” dedi. 

Amed Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Hava Kırat ise “Köylere yapılan bu zulmü şiddetle kınıyorum. Bu insan olanların yapacağı bir şey değil. 1990 yıllarında köyleri boşaltıp insanları göç ettiriyorlardı. Ancak artık köyümüzü de yaksan, şehirlerimizi, ülkemizi de yaksan ve çocuklarımızı da öldürsen ne ülkemizden ne de köylerimizden çıkarız. Yeniden söylüyoruz, biz varız.” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Çalışmayı sevmediklerinden başkanlığı istemiyorlar

SONRAKİ HABER

Ruhani: Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa