05 Mart 2017 16:15

Yıldırım: Çalışmayı sevmediklerinden başkanlığı istemiyorlar

Muş’ta konuşan Başbakan Yıldırım, 'Hayır' diyen CHP ve HDP'yi hedef alırken yeni bir argüman üretti: Bunlar bedavacı olduğu için başkanlığı istemiyor.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım partisinin referandum çalışmaları kapsamında Muş’ta düzenlenen mitinge katıldı. Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Yıldırım, referandumda “Evet” çıkacağını iddia ederek, “Bu darbe Anayasası’nı tedavülden kaldıracağız. Bu sistem üzerinde yıllardır kafa yoruyoruz. Bütün partiler geçmişte söz verdi. Anayasayı değiştireceğiz diye söz verdi her parti. Ama kimse yapmadı. Biz yapıyoruz" dedi.

Bölge'ye yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Yıldırım, “Eğitim, sağlık, ulaştırma ve enerjide büyük yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bizi tuzağa düşürmek isteyenleri iyi tanıyacağız. Kardeşliğimizi daha da sağlamlaştırarak bunlara geçit vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANI HEMEN HÜKÜMETİNİ KURACAK’

Başkanlık sistemiyle demokrasi standartlarının yükseleceğini ileri süren Yıldırım, şöyle devam etti: “Seçilen cumhurbaşkanı yüzde 50 artı bir oyla seçileceği için bu istikrarı getirecek. Sürekli iktidarı, karşılıklı uzlaşmayı getirecek. Mevcut sistemlerde hükümetler seçiliyor ama seçim süresini bir türlü tamamlayamıyorlar. 1923 yıldan bu yana 4 yılda bir hükümet seçilseydi bugün 24. hükümeti kurmuş olacaktık ama şuanda 65. hükümeti kurmuş durumdayız. Süreyi dolduramıyorlar. 16 Nisan'da darbelerden kalan bu Anayasa’yı tedavülden kaldıracağız. Siz aynı gün milletvekillerini de seçeceksiniz. Cumhurbaşkanı hemen hükümetini kuracak. Tek adamlık, diktatörlük getiriyor diyorlar. Bu koca bir yalan. Milletin gücüyle seçilen diktatör olur mu? Bu Erdoğan için değil, her doğan için yapılıyor.”

CHP ve HDP’Yİ HEDEF ALDI

Yıldırım, “Bu sistem üzerinde yıllardır kafa yoruyoruz. Bütün partiler geçmişte söz verdi. Anayasayı değiştireceğiz diye söz verdi her parti. Ama kimse yapmadı. Biz yapıyoruz. AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştüren partinin adıdır. Köprüler yaptık, yollar yaptık, tüneller yaptık. Bu değişiklikle birlikte demokrasi otobanını yapıyoruz. Bazıları bu sistemi istemiyor. CHP istemiyor. Bunlar bu değişikliği niye istemiyor biliyor musunuz? Bunlar çalışmayı sevmezler, bu sistemle beraber çalışmak zorunda kalacaklar. Milletin gözüne girmek için daha çok çalışacaklar. Ama bunların çalışma alışkanlıkları yok. Bunlar bedavacı. 'Bir yerden bir fırsat olsa da işin ucundan biz de tutsak' diye fırsat kolladılar. Darbelerden medet umdular, darbelerin arkasından kendilerine siyasi bir alan açtılar. Başka kim karşı HDP karşı. Bölücü PKK terör örgütünün adeta esiri haline gelmiş bir partiden bahsediyoruz. Sırtını Kandil'e yaslamış HDP karşı olsa ne olur olmasa ne olur" şeklinde konuştu.

KAYYIM BÖLGEYİ GÜZELLEŞTİRECEK!

Kayyım atanan DBP’li belediyeleri “Örgüte yardım ve yataklık” ile suçlayan Yıldırım, şunları aktardı: “Sizlerin oylarıyla seçilen belediye başkanları halka hizmet etmek yerine maalesef terör örgütünün değirmenine su taşıdılar, lojistik destek verdiler. Biz de dedik ki; 'Vatandaştan aldığımız vergileri, vatandaşın dişinden tırnağından arttırdığı bu paraları terör örgütüne aktaranların burnundan fitil fitil getireceğiz' İşte şimdi onları görevden aldık, yerine şehri, ilçeleri güzelleştirecek, hizmet edecek insanları oraya tayin ettik” dedi.

Yıldırım ve heyeti Bingöl'den Muş'a götüren helikopter, yoğun sisten dolayı Muş Havaalanı pistini üç kere pas geçti. Ardından Bitlis'in Tatvan ilçesine yönelen helikopter, burada da iniş yapamayınca yeniden Muş il merkezine dönmek zorunda kaldı. Kale Mahallesi'ndeki uygun bir alana inen helikopterdeki Başbakan Yıldırım ve beraberindeki heyet, daha sonra binlerce kişinin katılımıyla Muş Belediye Meydanı'nda yapılan mitinge geçti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnce'den Azerbaycan'a 'Geleceği gösterdiniz' teşekkürü

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri Koruköy ve Doğanlı'yı ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...