05 Mart 2017 15:41

Mevlana Mahallesi anayasa değişikliğini tartıştı

Gebze'nin Mevlana Mahallesi'nde anayasa değişikliği referandumuna ilişkin halk toplantısı düzenlendi.

Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'nde 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin halk toplantısı düzenlendi. Değişen maddelerin ve bu değişikliğin sonuçlarının konuşulduğu toplantıya halkın ilgisi yoğun oldu.

Toplantıda ilk sözü alan mahalleli İhnettin Çukurçayır 16 Nisan’da sadece anayasanın değil memleketin geleceğinin de belirlendiğine dikkat çekti. 100’ün üstünde mahallelinin katıldığı toplantıda Kocaeli Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ömer Furkan Özdemir de değişikliğe ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Anayasa değişiklik maddelerinin neler içerdiğine ve emekçiler ve işçiler için anayasa değişikliğinin ne ifade ettiğine ilişkin sunum yapan Özdemir anayasa değişikliğinin işçi ve emekçilerin ihtiyacı değil iktidarın ihtiyacı olduğunu vurguladı.

“Tek adam rejimine karşı, referandumda ‘HAYIR’ın geniş bir cephede, uygun bir dil kullanılarak, ortak argümanlarla örgütlenmesinin gereğine vurgu yapan Mevlana Mahallesi halkı 16 Nisan’a kadar neler yapabileceklerini de tartıştı. (Gebze/EVRESNEL)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Osmanlıspor'u son dakika golüyle geçti

SONRAKİ HABER

Konyaspor, olaylı maçta Adanaspor'u 1-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...