05 Mart 2017 15:05

Çelik-İş, TOFAŞ işçilerini de yarı yolda bıraktı

Çelik-İş, Dytech’in ardından TOFAŞ’ta da bir skandala imza attı. Türk Metal’den istifa edip Çelik-İş’e geçen işçiler yüz üstü bırakıldı.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Çelik-İş, Dytech’in ardından TOFAŞ’ta da bir skandala imza attı. Metal direnişi döneminde Türk-İş’e bağlı Türk Metal’den istifa ederek Hak-İş’e bağlı Çelik-İş’e üye olan TOFAŞ işçileri, Çelik-İş tarafından yüz üstü bırakıldı.

İhanete uğradıklarını söyleyen TOFAŞ işçileri, bugün yeni yol haritalarını çizmek için Çelik-İş TOFAŞ Şubesi önünde toplandı.

Sabah sendika binasına girmek isteyen işçiler, sendikanın kapısının kilidinin değiştirildiğini gördü.

Kapıyı kırarak içeri giren işçiler, akşamdan boşaltılmış sendika binasıyla karşılaştı. İşçiler bu duruma “İşte bu Çelik-İş’in TOFAŞ işçilerini sattığının kanıtıdır” diyerek tepki gösterdi.

  • İşçiler şube binasının boşaltıldığını gördü.

Boşaltılmış sendika binasında toplantı yapan TOFAŞ işçileri, bundan sonraki süreci Çelik-İş’le yürütemeyeceklerini belirterek, yeni yol haritasını belirlemek için fabrika içinde “Bundan sonra hiçbir sendikaya üye olmadan işçinin kendi gücüyle mi hareket edilecek, yoksa yeni bir sendika mı kurulacak?” tartışması açma kararı aldı. İşçiler Çelik-İş’e tepkilerini de “Bugün işçilerin sendikası olan büroya kilit vuranlar, bizleri masada pazarlayanlar bilsinler ki TOFAŞ işçileri bu yapılanları asla unutmayacak ve hesabını soracak” sözleriyle dile getirdi.

 

ÖNCEKİ HABER

Kocamaz, mülteci kağıt toplayıcısından özür diledi

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Osmanlıspor'u son dakika golüyle geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...