05 Mart 2017 14:59

Kocamaz, mülteci kağıt toplayıcısından özür diledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tepkiler üzerine, darbedilen Suriyeli kağıt toplayıcısı Haydar Hammad'dan özür diledi.

Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tepkiler üzerine, darbedilen Suriyeli kağıt toplayıcısı Haydar Hammad ve kamuoyundan özür dileyerek, “Belediyemizi töhmet altında bırakan zabıtalarla ilgili soruşturma başlatılmıştır” dedi.

MHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin sokakta kağıt toplayan Suriyeli Haydar Hammad’ı darbederek, aracına el koymasına dair görüntülerin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından savunulması ve bunun ardından gelen tepkiler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan ayrı bir açıklama geldi.

Resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Kocamaz, kamuoyu ve Suriyeli Hammad’dan özür diledi. Hammad’ın darbedilmesi olayına karışan zabıtalar hakkında belediyeyi töhmet altında bıraktıkları gerekçesiyle gerekli işlemlerin yapılacağını ifade eden Kocamaz, görüntülerin yayınlanmasıyla belediyelerinin hedef seçildiğini öne sürdü.

Kocamaz’ın yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“İki gündür sosyal medyada kurumumuza zabıta memurlarının yaptığı bir uygulamadan dolayı bir linç kampanyası başlatılmıştır. Şunu herkes bilmelidir ki bu uygulamalar halkın şikayeti, trafikte yaşanan olumsuzluklar ve oluşturduğu tehlikeler nedeniyle yapılmaktadır. Bu uygulamalar yapılırken hiç kimsenin ya da zabıtanın maksadı aşan şekilde kaba davranışını tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu konuda üzgünüz. Bu olayda adı geçen ve sorumsuz davranışları nedeniyle belediyemizi töhmet altında bırakan zabıtalarla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Suçlular elbette cezasını çekmelidir ve çekecektir. Bu konularda belediye yönetimimizin ne kadar hassas hareket ettiğini de dost-düşman bilir. Belediyemizin bu olay nedeniyle hedef seçilmiş olması da manidardır. Kamuoyunun böyle bir olayla meşgul edilmiş olması üzüntümüzü artırmaktadır. Ayrıca yaşadığı olumsuz şartlar nedeniyle trafiği ve hayatını tehlikeye sokarak çöpten ekmek üretme gayretindeki insana da haksızlıktır. Çevre kirliliğine sebebiyet veren, kötü ve rahatsızlık verici görüntülerle şikayetlere maruz kalan insanları medenice uyarmak görevimizdir. Bu vesile ile orada yalnız Büyükşehir Zabıtası olmasa da tasvip edilemez görüntülerden dolayı çöp toplayıcısı vatandaş ve kamuoyundan özür dileriz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen kongrelerinde ortak mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Çelik-İş, TOFAŞ işçilerini de yarı yolda bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa