18 Haziran 2012 09:26

Çözüm yöntemi daha çok cezaevi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında, Urfa’da 13 kişinin öldüğü cezaeviyle ilgili soruya, “Cezaevlerinin dolu olması tüm Türkiye’deki bir olay” şeklinde yanıt verdi.Çelik’in, Türkiye’deki cezaevlerinin tıka basa dolu olmasıyla ilgili soruna karşı

Paylaş

Çelik’in, Türkiye’deki cezaevlerinin tıka basa dolu olmasıyla ilgili soruna karşı sunduğu çözüm ise “196 yeni cezaevi” yapılması. AKP’li Çelik, dün NTV’de Gazeteci Nilgün Balkaç’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

‘GÖREVDEN ALINMADI’

Urfa Cezaevi’nde geçtiğimiz hafta sonu, 12 kişilik koğuşta 18 kişi kaldıkları için isyan eden mahkumlardan, sonrasında çıkan yangında 13 kişi yanarak can vermişti. Cezaevi müdürünün görevden alındığıyla ilgili soruya yanıt veren Çelik, bunun “tayin” olduğunu söyledi. Çelik, “Urfa Cezaevi Müdürü görevden alındığı iddiaları doğru değil. Yaz kararnamesinde tayini çıkmış, bu tayin yerine getiriliyor. Başka bir göreve atandı” şeklinde konuştu.

YENİ CEZAEVİ MÜJDESİ!

Cezaevlerinin doluluk oranı ve koşullarıyla ilgili konuşan Çelik, “Cezaevlerinin dolu olması tüm Türkiye’deki bir olay” dedi. Adeta müjde verir gibi “196 yeni cezaevi yapılacak” diyen Çelik, denetimli serbestlik yasasıyla da “16 bin kişi”nin tahliye edildiğini ifade etti.

Urfa Cezaevi’nin kapatılıp kapatılmayacağının sorulması üzerine de Çelik, “Cezaevleri kapatılınca tepkiler geliyor. O illerin ekonomisine de getirisi var” şeklinde yanıt verdi.

‘AF VEYA EV HAPSİ GÜNDEMDE DEĞİL’

Abdullah Öcalan’ın ev hapsi alınmasıyla ilgili tartışmaya da değinen Çelik şunları söyledi: “Başbakan ve Beşir Atalay ‘Öcalan’a ev hapsi gündemimizde yok’ dedi. Sayın Arınç ‘Hükümetin gündeminde böyle bir şey var’ demedi. Söylediğini incelemek lazım. Hükümet tavrını net olarak ortaya koydu. Silahlar susmadan ev hapsi de, af da söz konusu değil. Öcalan’la görüşmeleri devletin belli görevlileri yapıyordu, bu askıya alındı.”

‘KIS KIS GÜLÜYORUM’

Gülen cemaatiyle ilgili bir soruya da Çelik, “Bu bir moda oldu. Ne olsa cemaatten bilindi. ‘Fenerbahçe’yi ele geçiriyor’ denildi. Ben kıs kıs gülüyorum” şeklinde yanıt verdi.

‘GERİ ADIM ATMAYIZ’

Özel Yetkili Mahkemelerle (ÖYM) ilgili, “Geri gidiş anlamına gelecek bir adımı AK Parti atmaz” diyen Çelik, “Suç örgütleriyle mücadele için bu mahkemelere ihtiyaç vardır” dedi.

GÜLEN’E ÇAĞRIYI YİNELEDİ

Başbakan Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e çağrısını da değerlendiren Çelik, “Türkiye’ye dönerse, insanların bağrını açacağını düşünüyorum. Takdir kendisine aittir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

Tiyatrolarımız için geceler sabaha ekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa