05 Mart 2017 13:11

ŞİÖ'de gündem Hindistan ve Pakistan'ın tam üyeliği

Hakimov: ŞİÖ Liderler Zirvesi gündeminin önemli konu başlıklarının biri Hindistan ve Pakistan’ın teşkilata tam üye olma işlemlerinin yapılması.

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Şanghay İşbirliği Örgütü Özel Temsilcisi Bahtiyar Hakimov basına yaptığı açıklamada, ŞİÖ Liderler Zirvesi'nin Astana’da 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceğini duyurdu.

Hakimov, “ŞİÖ Liderler Zirvesi gündeminin önemli konu başlıklarının biri Hindistan ve Pakistan’ın teşkilata tam üye olma işlemlerinin yapılması” ifadelerini kullandı.

Yine Astana’da 5-6 Nisan tarihlerinde yapılacak olan teşkilata üye ülkelerin güvenlik konseyi sekreterleri toplantısı ile ŞİÖ Dışişleri Bakanlar Konseyinin oturumunda, ŞİÖ Liderler Zirvesi'ne hazırlıkların ele alınacağını ifade eden Hakimov, üyeliğe kabul görüşmelerinin son aşamalarının da değerlendirileceğini kaydetti.

Şanghay Beşlisi 1996 tarihinde Kazakistan, Rusya, Kırgızistan, Çin ve Tacikistan tarafından kuruldu. Teşkilat 2001 yılında Özbekistan’ın katılımıyla Şanghay İşbirliği Örgütü adını aldı. 2015 yılında ise Hindistan ve Pakistan ülkelerinin tam üyelik prosedürleri başlatılmıştı. Türkiye ise ŞİÖ’de diyalog ortağı statüsünde. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli gence döner bıçağıyla saldıran 3 şahıs yakalandı

SONRAKİ HABER

İşçiye 'yok' diyen patronlar son 10 yılın rekorunu kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa