05 Mart 2017 10:28

Yıldırım: Menbic'e Suriye ordusunun girmesi olumsuz değil

Başbakan Binali Yıldırım, Menbic'deki Rusya-SDG anlaşmasını değerlendirdi: Bizim açımızdan olumsuz değil.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'nin kuzeyindeki Menbic'de Rusya-Suriye ordusu-Suriye Demokratik Güçleri anlaşmasını değerlendirdi.

Sabah'ın haberine göre Sinop dönüşü gazetecilere konuşan Yıldırım, "Son gelişme, rejim güçleri Menbic'e girdi, YPG'liler ayrılıyor şeklinde. Bu, bizim açımızdan olumsuz değil. İsteğimiz YPG'nin orada olmaması. Nihayetinde Suriye toprakları Suriyelilere aittir. Irak'ta, Suriye'de DEAŞ (Irak Şam İslam Devleti - IŞİD) temizliği yapıldıktan sonra bu bölgeler gerçek sahiplerine devredilmeli. Etnik temele dayalı yapay bir güç alanı oluşturulmamalı" dedi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "El Bab sonrası hedef Menbic" demiş, TSK ve 'Fırat Kalkanı' güçleri Menbic hattına doğru saldırıya geçmişti. Bunun üzerine Menbic'de kontrolü elinde bulunduran Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı Menbic Askeri Konseyi, Rusya ile vardıkları anlaşma kapsamında kasabanın batısındaki köylerin kontrolünün Suriye ordusuna verileceğini duyurdu.

'Fırat Kalkanı'nın Menbic harekatını engellemeyi hedef alan bu hamle, ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yalanlandı. Ancak Rusya, bir gün sonra anlaşmayı doğruladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan: Ben bile bürokratik problemlerle karşılaşıyorum

SONRAKİ HABER

Düğünde 'halay başı biz olacağız' kavgası: 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...