05 Mart 2017 10:17

Bakan: Ben bile bürokratik problemlerle karşılaşıyorum

Bakan Lütfi Elvan 'Bürokratik oligarşi'den şikayet etti, 'Ben bile bürokratik problemlerle karşılaşıyorum' diyerek başkanlık sistemini savundu.

Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Anayasa değişiklik paketinin bürokratik engelleri ortadan kaldıracağını söyleyerek, "Bir bakan olarak ben bile sık sık bürokratik problemlerle karşı karşıya kalabiliyorum. Peki ne gerekiyor? Bizim için daha hızlı işleyen bir mekanizma gerekiyor" diye iddia etti. 

Karaman'a giden Elvan şunları söyledi:

"Bugüne kadar biz neden şikayet ettik? Bürokratik oligarşi. Söyledik mi bunu? Bu tür problemlerle karşı karşıya kaldık mı? Bir bakan olarak ben bile sık sık bürokratik problemler karşı karşıya kalabiliyorum. Peki ne gerekiyor? Bizim için daha hızlı işleyen bir mekanizma gerekiyor.  Daha çabuk kararlar alabilen, herhangi bir aksama söz konusu olduğunda o aksamayı anında giderebilecek yapıya ihtiyacımız var. Dolayısıyla işte 16 Nisan'da gerçekleştireceğimiz referandum, yürütme anlamında mihenk taşı olacak. Bir anlamda çok daha dinamik, çok daha hızlı hareket eden ve hızla karar alabilen ve bu kararların takibini gerçekleştirebilen, koymuş olduğu hedefi zamanında ortaya koyan bir yapıyı ortaya koyacağız." (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, Deyr Hafer yolunda 5 köyü daha aldı

SONRAKİ HABER

Yıldırım: Menbic'e Suriye ordusunun girmesi olumsuz değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...