05 Mart 2017 00:44

2. Devrenin kazananları

Alper Kaya, 2. Lig takımlarının birinci devre ile ikinci devre performanslarını değerlendirdi.

Paylaş

Alper KAYA

Liglerin ikinci devresinde yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Haliyle, ilk devre-ikinci devre kıyaslaması yapmamız biraz mümkün görünüyor. En azından, ilk devredeki puanına ikinci devrede en çok hangi takımlar ekleme yapmış; hangi takımlar beklenenin altında kalmış, bunları net bir şekilde görebiliriz.

2.LİG’İN LİDERİ KASTAMONUSPOR

Kastamonuspor 1966, ilk devre bittiğinde küme düşme hattının bir basamak üstündeydi. İkinci devrede ise geride bırakılan 7 hafta neticesinde, iki grubun da en çok puan toplayan takımı oldu! İlk devre boyunca 19 puan toplayabilen Kastamonu temsilcisi, yedi haftada 17 puan toplayarak tüm takımlardan fazla yükseliş gösterdi. Kırmızı siyahlılar, adım adım play off hattına ilerliyor…

TEPECİK 18 TAKIMI GERİDE BIRAKTI AMA

2. Lig Beyaz Grup’ta küme düşme hattında yer alan Büyükçekmece Tepecikspor, ilk yarıda son sıradaki Ofspor’dan sadece bir puan fazla toplayabilmişti. Ancak ikinci devrede 10 puan toplayarak bir kısmı ilk on sırada yer alan 18 takımı geride bırakıp sükse yaptıysa da, sıralamasını değiştiremedi İstanbul ekibi. 

PLAY OFF BARAJI 10+

Zirve takımlarını da sayarsak ilk beş sırada yer alan 10 takımdan 10’un üstünde puan toplayamayan sadece üç takım var: Kocaeli Birlikspor (9), Menemen Belediyespor (9), Eyüpspor (8). Ancak bu sürecin bedelini şimdilik bir tek Eyüpspor ödedi. Zira Eyüpspor yerini ikinci devrede tam 16 puan toplayabilen Hatayspor’a kaptırdı.

GERİLEYENLER

Olağan gidişatın aksine, beklenmedik şekilde düşük puanlar toplayan ve haliyle sıralamada bir hayli gerileyen ekipler de yok değil. Bunların başında şüphesiz 1461 Trabzon geliyor. İlk devrede 22 puan toplayarak orta sıralara kurulan Karadeniz temsilcisi, ikinci devrede sadece dört puan toplayarak küme düşme hattına kadar düştü. Keza diğer grupta play off’tan sadece beş puan geride devreyi tamamlayan Konya Anadolu Selçukspor ise, aradaki fark kadar bile puan toplayamadı ve dört puanla ikinci devredeki serüvenini sürdürüyor. Beyaz Grup’ta son sıradaki Ofspor’un ikinci devrede altı puan toplayabildiği gerçeği, bu iki ekibin gerilemesini daha net izah edecektir sanırım.

ÜNLÜLER KARMASI, TUZLA’YA İLAÇ OLMADI

Bu sayfalarda daha önce yazdığım*, bazı ünlü futbolcu emeklilerinin Tuzlaspor’u satın aldığı haberi sonrasında tabii ki beklentiler de bir o kadar artmıştı. Ancak Ümit Davala, Yıldıray Baştürk ve Cihan Haspolatlı gibi eski futbolculardan kurulan yönetim ve teknik heyet bile Tuzla’ya derman olmadı. İlk devrede 22 puan toplayan İstanbul takımı, ikinci devrede hanesine sadece yedi puan yazdırabildi. Kısa bir anımsatma: İlk devrenin yedinci haftasında da yedi puan toplayabilmişti. (* bit.ly/evrnsltuzla)

3. LİG’DE ZİRVEDE İKİ TAKIM VAR

Diğer iki gruptan iki maç fazla oynayan 3. Lig 1. grupta topladıkları 16 puan ile Altay ve Ankara Demirspor üç grubun da en çok puan toplayan takımları oldu. Onları 15 puanla Gölcük ve Kocaeli takip ediyor…

‘SİLİVRİ RÜYASI’, KABUS OLDU

Geçtiğimiz sezonlarda yaşadığı ekonomik belirsizlikler nedeniyle gel-gitli bir profil çizen Silivrispor sezon başında özel bir okul zincirinin kurucusu Ümit Kalko’nun başkanlığa gelmesiyle iyi bir rüzgarı arkasına almış; ilk devreyi 3. Lig 2. grupta 36 puan toplayarak lider bitirmişti. Ancak geride kalan beş hafta, Silivrispor’un rüyasını kabusa çevirdi. Zira İstanbul temsilcisi ikinci devrede sadece iki puan toplayarak önce zirveyi, son olarak da play off hattını kaybetti.

SONUNCULAR ARTIK SONUNCU DEĞİL

3. Lig’e baktığımızda ise, üç grupta da çok ilginç bir istatistikle karşı karşıya geliyoruz. İlk devre bittiğinde 1. grupta son sırada yer alan Kozan Belediyespor 13, 2. grupta son sırada yer alan Dersimspor 10 ve 3. grupta son sırada yer alan Maltepespor 10 puan toplayarak son sıradan kurtuldular. Bu takımlar arasında sadece Dersimspor küme düşme potasında kaldı ancak bu potadan çıkabilmek için gerekli zamanı da var.

ÖNCEKİ HABER

İsdemir’de yetkiyi Çelik-İş aldı

SONRAKİ HABER

Filede derbi günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...