04 Mart 2017 15:40

BTS Malatya Şubesi 8. kongresini gerçekleştirdi

Özelleştirme kıskacındaki demir yollarında örgütlü BTS'nin Malatya Şubesi, 8. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şubesi'nin 8. Genel Kurulu’nda KHK’larla işlerinden atılan kamu emekçileri ve referandum süreci gündeme geldi. TCDD aile lokalinde gerçekleştirilen kongreye BTS Genel Başkanı Uğur Yaman, Eğitim Sen, SES, Haber Sen yöneticilerinin yanı sıra CHP, HDP, EMEP, ÖDP, Haziran Hareketi, ÇGD ve İHD yöneticileri de katıldı.

‘SÖZLEŞMELİ VE GÜVENCESİZ  İSTİHDAM, TEMEL ÇALIŞMA BİÇİMİ OLARAK DAYATILIYOR’

Açılış konuşmasını BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir yaptı. İktidarın uygulayıcısı olduğu ekonomi politikaların özünün talan ve özelleştirme olduğunu söyleyen Akdemir, TEKEL ve Sümerbank arazilerinin sermayeye peşkeş çekildiğini örnek verdi.

Demir yollarında özelleştirmenin ciddi kazalarla sonuçlandığını belirten Akdemir, yine özelleştirmenin ön süreci olarak kurumun iki ayrı yapıya ayrıldığını belirtti. Akdemir, kurum çalışanlarının yıllardır görev yaptıkları görev yerlerinden alınarak mesleği ile ilgisiz birimlere gönderildiğine, emekliye zorlanarak mağdur edildiğine dikkat çekti.

“MÜCADELEMİZİ DAHA DA YÜKSELTMEMİZ GEREKEN BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Akdemir’den sonra söz alan BTS Genel Başkanı Uğur Yaman ise, “Mücadelemizi daha da yükseltmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Bu iki yıllık süreçte bütün zorluklara rağmen, bütün baskılara rağmen, devletin bu ceberut yaklaşımına rağmen, emek mücadelesini, demokrasi mücadelesini bugüne taşıyan Malatya şube yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

8. Olağan Genel  Kurul’da yönetime Hasan Akdemir, Hasan Uçar, Turabi Demirtaş, H. Seher Kaygusuz Özkül, Vedat Eren, Yakup Kısaoğlu, Bekir Erbey seçildi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de 31 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi

SONRAKİ HABER

Cihaner: Partili Cumhurbaşkanı rejim değişikliği göstergesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...