04 Mart 2017 13:14

Hayır’larımızla 8 Mart kadın mitingimize çağırıyoruz

Taksim’de bildiri dağıtan HDK ve HDP Kadın Meclisi ile TJA’lı kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için 5 Mart’ta yapılacak mitinge çağrı yaptı.

Paylaş

HDK Kadın Meclisi, HDP Kadın Meclisi ve TJA’lı kadınlar Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 5 Mart günü düzenlenecek miting için Taksim’de bildiri dağıtarak kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine davet etti. Taksim Tünel’den başlanan bildiri dağıtımı Taksim Meydan’a kadar sürdü. Çevredeki kadınların yoğun ilgisiyle karşılanan bildiri dağıtımında renkli görüntüler yaşandı.

Kadınların dağıttığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Rosa Luxemburglardan, Clara Zetkinlerden, Arin Mirkanlardan, Sevelerden aldığımız devrimci mirasın coşkusuyla bu 8 Mart’ta bir kez daha ilan ediyoruz, 2017 8 Mart’ı yeni bir kadın yüzyılının doğuşunu müjdeliyor.”

Kurduğumuz Eş Başkanlık sistemimize sahip çıkmak ve Eş Başkanımız Figen Yüksekdağ ve kadın Meclisi sözcümüz Besime Konca başta olmak üzere tüm vekil ve belediye eş başkanlarımızın rehin tutulmalarını sona erdirmek, emeğimize, bedenimize, kimliğimize ve irademize sahip çıkmak, Rojava'daki kadın devriminin gelişmesi ve statüsünün tüm dünyada kabul edilmesi, binbir emekle yarattığımız kazanımlarımızı, yaşam alanlarımızı, dereleri, suyu, toprağı, börtü-böceğin hakkını savunmak için alanlarda, sokaklarda, işyerlerinde, üniversitelerde, eylemlerde yaşadığımız her yerde direneceğiz.

HDK, HDP TJA Kadın Meclisleri olarak tüm kadınları kendi öz gücümüzü örgütleyerek, birlikte mücadele etmeye, kadın devriminin şafağında erkek-devlet şiddetine, tekçileye ve emek sömürüsüne karşı isyanımızı büyütmeye, ‘Hayır’larımızla 8 Mart kadın mitingimize çağırıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'a saldırı

SONRAKİ HABER

Evrim, Dersim Akademisinde tartışılmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...