04 Mart 2017 08:57

Yapı Yol Sen Elazığ Şubesi 6. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi

Yapı Yol-Sen Elazığ Şubesi 6. Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurulda OHAL ve referandum süreci tartışıldı.

Paylaş

KESK’e bağlı Yapı Yol-Sen Elazığ Şubesi 6. Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi. KESK binasında yapılan genel kurula Emek Partisi MYK Üyesi A. Levent Tüzel de katıldı. Divan oluşumunun ardından bir konuşma yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Fuat Koç yaşanan kadın cinayetlerine değinerek “İçerisinde 28 gün olan Şubat ayı içerisinde bile 30 kadın erkek şiddetiyle öldürülmüştür. Gün başına bir kadından fazla ölüm yaşanmaktadır. Kadınlar, uygulanan politikalarla yok sayılıyor. Her şeye rağmen aydınlık günler çok yakın.” dedi.

Yapı Yol Sen Şube Başkanı Kenan Korkmaz da konuşmasında, işçilerden ‘evet’ oyu istendiğini ancak işçilere grev hakkı verilmediğine dikkat çekti.

TÜZEL: ‘HAYIR’ DİKTATÖRLÜĞÜN ÖNÜNÜ KESER

Levent Tüzel ise ülkedeki izlenimlerin ‘Hayır’ yönünde arttığına değinerek, “Baskılara ve OHAL’e rağmen kongre gayet iyi. Halkın OHAL ve baskılarla sinmiş bir durumda olmadığını görüyoruz. Tam tersine sinmişlik yerine tepki birikerek artmakta. Tek adamlığa verilecek tek cevap 16 Nisanda ‘Hayır’ı güçlü bir şekilde çıkarmak.” Mart ayının mücadele açısından yoğun bir şekilde geçeceğine vurgu yapan Tüzel, “referandumda ‘hayır’ çıkarsa diktatörlüğün önü kesilecektir.” diye belirtti. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP orman varlığını biz arttırdık diyemez’

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı kadınlar yasağa rağmen 8 Mart'a sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...