03 Mart 2017 23:47

Jeremy Corbyn'den Türkiye'ye çözüm süreci çağrısı 

İngiltere İşçi Partisi Başkanı Jeremy Corbyn yayınladığı Newroz mesajında Türkiye'ye çözüm sürecine geri dönme çağrısı yaptı.

Paylaş

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, yayınladığı Newroz mesajında Türkiye'ye çözüm sürecine geri dönme çağrısı yaptı.

Sputnik’in haberine göre, Londra merkezli Kürt Araştırmalar Merkezi'nin (Centre for Kurdish Progress) organize edeceği Newroz resepsiyonu için mesaj gönderen Corbyn, mesajında Türk hükümetine bir an önce çözüm müzakerelerine yeniden başlanılması ve Kürtlerin temel haklarına saygılı olunması çağrısında bulundu.

Newroz Bayramı için İngiltere parlamentosunda 15 Mart 2017’de düzenlenecek resepsiyona yönelik gönderdiği mesajda Corbyn, kurumun Britanya'da yaşayan Kürtlerin desteklenmesi ve geliştirilmesi alanındaki çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.

Merkezin Kürt sorununun uluslararası alanda tartışılması için önemli bir zemin sağladığını ifade eden İşçi Partisi lideri, 35 yılı aşkın süredir milletvekili olarak hizmet verdiği Islington bölgesinin önemli bir Kürt nüfusuna sahip olduğunu ve onlara hizmet vermekten gurur duyduğunu söyledi.

'KÜRTLER SÜREKLİ SALDIRI ALTINDALAR'

Merkezin geçen sene düzenlediği Newroz kutlamasına da katılan ve bu yıl da katılacağını ifade eden Corbyn mesajında ayrıca şunları söyledi: "Kürtler sürekli bir saldırı altındalar. Suriye'deki çatışmalar, kendi haklarını ve itibarlarını korumak isteyen Kürtlere karşı şiddetli bir saldırı sürecinin tetikleyicisi oldu. Biz Ortadoğu'da yaşayan bütün Kürtlerin üzerindeki baskının bir an önce sona ermesini ve adaleti temenni ediyoruz. Ben Kürtlerin bu yöndeki mücadelelerini desteklemeyi sürdüreceğimi vurgulayarak Newroz bayramını kutluyorum."

Kürt Araştırmalar Merkezi'nin bu seneki etkinliği 15 Mart'ta gerçekleştirilecek. İngiliz Parlamentosu'nda Atlee Suite’te yapılacak kutlamanın ev sahipliğini Gölge İçişleri Bakanı ve Hackney Milletvekili Diane Abbott üstlenecek. (DIŞ HABERLER)

...
12
 

ÖNCEKİ HABER

'Bütün güç iktidarda olsa da ‘Hayır’ potansiyeli yüksek'

SONRAKİ HABER

Güney Afrika lideri: Beyazların arazileri kamulaştırılmalı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...