17 Haziran 2012 13:51

İstanbul’da İspanyolca Günü kutlanacak

23 Haziran İspanyolca Günü, Cervantes Enstitüsü tarafından 5 kıtada, 44 ülkede bulunan 77 merkezinde özel etkinliklerle kutlanacak.Türkiye’de İstanbul Cervantes Enstitüsü’nde gerçekleşecek kutlamalar saat 10.30’da Hotel Barcelo’nun katkıları ile hazırlanan çikolatalı churros (tipik bir İspanyol kah

İstanbul’da İspanyolca Günü kutlanacak
Paylaş

23 Haziran İspanyolca Günü, Cervantes Enstitüsü tarafından 5 kıtada, 44 ülkede bulunan 77 merkezinde özel etkinliklerle kutlanacak.

Türkiye’de İstanbul Cervantes Enstitüsü’nde gerçekleşecek kutlamalar saat 10.30’da Hotel Barcelo’nun katkıları ile hazırlanan çikolatalı churros (tipik bir İspanyol kahvaltısı) ikramı ile başlayacak ve saat 15.00’e kadar İspanyolca başlangıç sınıfları, ispanyolca oyunlar, dansçı Manuel Reina ve flamenko şarkıcısı Pico de Triana’nın gerçekleştireceği flamenko dans ve müzik gösterisileriyle sürecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek İspanyolca Günü kutlamalarına İspanyolca konuşan, öğrenen, İspanyol ve Latin kültürlerine ilgi duyan herkes davetli.

NİCANOR PARRA’YA ADANDI

Bu yılki İspanyolca Günü kutlamaları Latin edebiyatının bağımsız, isyankar ve gerçekçi şairlerinden biri olan Şilili şair Nicanor Parra’ya adandı.

İspanyolca 21 ülkenin resmi dili, anadil olarak konuşulan diller sırlamasında ikinci ve uluslararası iletişimde ve internette en çok kullanılan üçüncü dil. Günümüzde 500 milyon kişi tarafından konuşulan İspanyolca’nın 2050 yılında 600 milyon kişi tarafından konuşulacağı tahmin ediliyor.

İspanyolca Günü Programı ise şöyle:

10:30: İspanyol Kahvaltısı11:00: İspanyolca Kelime Öğren- Ücretsiz İspanyolca Başlangıç Dersi

12:00: İspanyolca Kelime Oyunu  13:10: Flamenko Dinletisi14:00: Flamenko Gösterisi (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Faşizme tokat mizahla atılır

SONRAKİ HABER

Işkın geçim kaynakları oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...