03 Mart 2017 19:20

Almanyalılar AKP'nin etkinliklerine tepki gösterdi

Dün gece 100 civarında Almanya vatandaşı, Gaggenau'da toplanarak AKP hükümetinin Almanya'daki etkinliklerini protesto etti.

Paylaş

Dün gece 100 civarında Almanya vatandaşı, Gaggenau Belediyesi'nin ve kilisenin önünde toplanarak Türkiye siyasetinin Almanya’ya taşınmasını protesto etti.

Almanya'nın Baden Baden kentine 8 kilometre uzaklıktakı 30 bin nüfuslu Gaggenau Belediyesi'nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın toplantısını iptal etmesinin ardından, 100 civarında Almanya vatandaşı da Gaggenau Belediyesi'nin ve kilisenin önünde toplanarak etkinliği protesto etti ve Türkiye siyasetinin Almanya'ya taşınmamasını istedi.

Verdikleri demeçlerde Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü olmadığının ve çok sayıda gazetecinin tutuklu bulunduğunun altını çizen Almanya vatandaşları "Sade Gaggenau değil, tüm Almanya’da siyasetçilerin toplantı yapmasına müsaade edilmemeli. Yasalarımızda bu var. Türkiye siyaseti Almanya’ya taşınmamalı. Zaten yeterince çok sorun yaşıyoruz. Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan bir dernek. AKP'nin, Almanya ve Avrupa’daki uzanmış kolu olan bu derneklere salon verilmemeli" şeklinde konuştu. Protestocular, tepkilerini taşıdıkları pankartlar ve basın açıklaması ile ifade etti.

Almanya'da bugün çıkan gazeteler Gaggenau'da yaşanan salon krizine geniş yer verdi.

Gaggenau Belediyesi bugünkü basın açıklamasında toplantı iptalinin siyasi olmadığını, güvenlik açısından verilmiş bir karar olduğunu söylemişti. Belediye yetkilileri toplantı salonunun kapasitesinin 500 kişi olduğunu, toplantının yoğun kalabalık ve yetersiz park yeri nedeniyle iptal edildiğini belirtmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Lider Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u ağırlıyor

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de 146 mültecinin Yunanistan'a geçişi engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...