03 Mart 2017 19:06

Erdoğan: Almanya teröre yardım ve yataklıktan yargılanmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozdaz ve Zeybekçi'nin katılması planlanan etkinliklerin iptal edilmesini sert sözlerle eleştirdi.

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılması planlanan toplantıların iptal edilmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’yı sert sözlerle eleştirdi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adalet Bakanımızı, Ekonomi Bakanımızı konuşturmuyorlar. Ben video konferansla meydan mitingine katılacağım, anında dünyada görülmemiş, iki saatte Anayasa Mahkemesi karar alıyor. Konuşma yapmamı engelliyor. Cemil Bayık Kandil'den konuşabiliyor. Bunların (Almanya) teröre yardım ve yataklıktan yargılanması gerekiyor" ifadesini kullandı. 

‘DENİZ YÜCEL ALMAN AJANI OLARAK KONSOLOSLUKTA SAKLANDI’

Die Welt gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel'in tutuklanmasına ilişkin de konuşan Erdoğan şu sözleri kullandı:
“Almanya'daki son gelişmeleri görüyorsunuz değil mi? Bunlar Die Welt yok bilmem temsilcisi içeri alınmış, ondan değil. 1 ay bu kişi PKK'nın temsilcisi olarak Alman ajanı olarak bu kişi Alman Konsolosluğu'nda saklanmıştır. Ve bunu bize teslim edin yargılansın dediğimizde vermediler. Bunu bana Merkel söylediğinde 'Sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor, bize ne diyorsunuz? Yargı bağımsızdır. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz verin yargılansın'. Önce vermediler. Sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı, tutukladı." (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

'Birlikte mücadele etmedikçe işçi ölümleri durmayacak'

SONRAKİ HABER

Lider Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u ağırlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...