03 Mart 2017 16:02

Hasan Ocak dosyasında zaman aşımına itiraz kabul edildi

Hasan Ocak dosyasında kovuşturmaya yer olmadığına dair karara yapılan itiraz kabul edilerek soruşturmanın genişletilmesi kararlaştırıldı.

Paylaş

Hasan Ocak’ın 1995 yılında gözaltında kaybedilmesi dosyasına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.  Beykoz Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen zaman aşımı nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karara ailenin avukatı Gülseren Yoleri tarafından yapılan itiraz, İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi.

17 Ekim 2016 tarihinde Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığının zaman aşımı kararı verilmiş, karar hakkında 29 Kasım 2016’da itirazda bulunulmuştu.

Kararda, dosya kapsamında iddia edilen suça ilişkin yeterli şüphenin oluştuğu ve bu aşamada maddi hakikatin değerlendirnesi ve takdirinin bağımsız mahkemelere bırakılmasının, mer-i mevzuat, adalet ilkesi ve Yargıtay uygulamalarıyla örtüşeceğinden, kamu davası açılması gerekirken takipsizlik kararı verilmesinin usul, yasa ve dosya gerçekliği ile örtüşmediği belirtildi. 7. Sulh Ceza Hakimliği bu kararla, 29 Kasım 2016’da  yapılan itirazı kabul etti.

Mahkeme, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasına ve soruşturmanın Ceza Muhakemeleri Kanunu uyarınca genişletimesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İstanbullular duyma yetilerini hızla kaybediyor’

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet'i kurşunlayan kişi yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...