03 Mart 2017 14:14

Rus Genelkurmayı ile NATO arasında ilk görüşme

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve NATO Askeri Komitesi Başkanı Çek General Petr Pavel uzun süre sonra ilk kez görüştü.

Paylaş

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve NATO Askeri Komitesi Başkanı Çek General Petr Pavel, İttifak ile Moskova arasındaki ilişkiler dondurulduktan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi yaptı. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gerasimov ile Pavel arasında uzun bir süre sonra yapılan ilk telefon görüşmesi NATO kanadından gelen talep üzerine gerçekleştirildi. 

“NATO Konseyinin Rusya ile ilişkileri dondurma kararı kabul edildikten bu yana askeri alandaki ilk üst düzey temas sağlandı” denilen açıklamaya göre, Gerasimov, Pavel’in dikkatini İttifak’ın Rusya sınırları yakınındaki askeri hareketliliğine ve müşterek NATO güçlerinin ileri üs tertiplenmesine çekti. Görüşmede güvenliğin tesisine ilişkin güncel konuları, askeri iş birliğini yeniden başlatma ve kazaları önleme perspektifini ve Avrupa’daki tansiyonu düşürmeye yönelik adımları istişare eden Gerasimov ve Pavel, NATO temsilcilerinin Rusya Savunma Bakanlığının gerçekleştirdiği uluslararası etkinliklere katılmasını da ele aldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Osmanlı'da kadın sanatçı yok muydu?

SONRAKİ HABER

Bu bir gelecek meselesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...