03 Mart 2017 10:08

Yürüyüş hakkına karşı Adana'da açılan dava protesto edildi

Güvenpark saldırısını Adana'da protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katılanlara açılan davanın ilk duruşması sonrası açıklama yapıldı.

Paylaş

Ankara Güvenpark’ta 2016’nın Mart ayındaki bombalı saldırıyı protesto etmek için yürüyüş yapmak istedikleri sırada polisin saldırısına maruz kalan, aralarında çok sayıda demokratik kitle örgütü yöneticisinin de bulunduğu 63 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması sonrası adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.  

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve Merkez Yönetim Kurulu’nun tamamı ile Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu ve TTB Genel Başkanı Raşit Tükel’in de katıldığı açıklamayı Adana Baro Başkanı Veli Küçük okudu.

‘AKP, İKTİDARINI KORUMAK ADINA HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALMAKTAN ÇEKİNMİYOR’

Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ifade özgürlüğünün bir biçimi olduğunu ifade eden Küçük, bu dava ile sanıkların değil, düşünce ve ifade özgürlüğü ve toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının yargılandığını söyledi. Tüm bu baskı ve sindirme politikaları ile demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin geriletilmek istendiğini dile getiren Küçük, “AKP iktidarını koruyabilmek adına toplumsal gerilimi tırmandırmaktan ve hukuku ayaklar altına almaktan çekinmemektedir” dedi. Bu baskı ve hukuksuzluklara boyun eğmeyeceklerini ifade eden Küçük, saldırılar karşısında emek ve demokrasi güçleri ve halkı birlikte mücadele etmeye çağırdı.

‘KATLİAMIN SORUMLULARI YERİNE PROTESTO EDENLER YARGILANIYOR’

Açıklamada söz alan TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, siyasi iktidarın katliamın sorumlularını yargılamak yerine protesto gösterisi yapanları yargıladığını belirterek “Gerçek sorumlusu ülkemizde 15 yıldır iktidar olanlar, içerde ve dışarıda izlediği politikalarla ülkemizi katliamlar ülkesi haline getirenlerdir. Önüne gelene dava açmakla bizleri susturamazlar” diye konuştu.

KESK ÜYELERİ HEDEFTE

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, insani boyutuyla her yerde bombalar patlamasına karşı tüm yurttaşların tepki göstermesi beklenirken patlamalara tepki gösterenlere dava açıldığını, hukuki boyutu ile de düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde yürüyüşlerin korunması gereken bir hak olduğunu söyledi. KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri üzerinde bunun dışında ihraçlarla baskılar kurulduğunu dile getiren Karaca,  “Şube yöneticilerimizin neredeyse tamamı ihraç edilmiş. Diğerleri hakkında sürgün kararı veriliyor. Haklarında soruşturma ya da dava yok. Bir gerekçeye dayanmıyor. Sadece alanlarda AKP’nin yanlış politikalarına, eğitim alanındaki yanlış politikalara tepki gösterdikleri için hedef yapılıyorlar” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme’nin 2017 festival ajandası açıklandı

SONRAKİ HABER

Kadın Sanatçılar Karma Sergisi İKÜ’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...