03 Mart 2017 08:16

Gökçek: Raporu ihaleyi alamayan kişi düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, asbestli havagazı fabrikası için düzenlenen raporun gerçek olmama ihtimalinin yüksek olduğunu iddia etti.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Maltepe'deki Enerji Santrali'nin yıkımının mahkemece durdurulmasına ilişkin açıklama yaptı. Gökçek, yıkımın durdurulmasına neden olan Mimarlar Odası'nın hazırlattığı raporu düzenleyen kişinin yıkım işini alamadığı için yanlış rapor düzenlediğini iddia etti.

Gökçek, Competenza Firması'nın Temsilcisi Feridun Demirel'in söküm işleminin kendisine verilmesini ısrarla istediğini, ancak alamadığını açıkladı. Söz konusu firmanın tahlili yaptığı tarihte akreditasyonunun bulunmadığını da belirten Gökçek, “Yarın bu konuda çıkacak raporlara göre, Feridun Demirel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Yapılan tahlillerin doğru olmadığı kanaati yüksek. Amacın, panik meydana getirmek olduğu söyleniyor. Bu konuda çıkacak raporlara göre, Feridun Demirel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

GÖKÇEK’TEN TEHDİT!

Gökçek, yıkım ihalesini alan Rahmi Baysal'la Feridun Demirel’in de davalık olduğunu söyledi. Gökçek yaşananlar nedeniyle Mimarlar Odası, bazı milletvekilleri ve Feridun Demirel’in hesap vereceği tehdidinde bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale Boğazı'nda transit gemi geçişlerine sis engeli

SONRAKİ HABER

15 Temmuz ana davasının iddianamesi tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...