17 Haziran 2012 12:48

Topçu: İşçiler politika yapmalı

SULTANGAZİ İşçi Kurultayı, Elmabahçesi ve Sultançiftliği bölgelerinde işçilerin katılımıyla “İşçi sağlığı ve iş güvenliği” konulu bir panel düzenledi. Panelde kurultay komitesinden Bedaş işçisi Sedat Yeşilköy, Emek Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Tümtis Eski Genel Başkanı Sabri

Paylaş
Rıza Çiçek

Panelde konuşan Avukat Filiz Kuru Çarkı, iş kazası geçiren işçilerin hemen özel hastanelere götürüldüğünü ve genellikle iş kazası tutanağının düzenlenmediğini ifade etti. Türkiye’de iş kazalarının yanında bir de meslek hastalıklarının olduğunu belirten Çarkı “Evet yasal anlamda bazı düzenlemeler var. Var ama bu genelde sermayeden yana işliyor. O nedenle işçiler ne olursa olsun her yönü ile mücadele etmeliler. Çünkü şu bir geçek ki mücadele edilmeden hiçbir şey kazanılamıyor.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Topçu işçilerinin haklarını verecekleri mücadelenin belirleyeceğini söyledi. Topçu mevcut konfederasyon ve sendikaların özel iş yerlerinin örgütlenmesinde yetersiz kaldığını belirterek, “Türkiye’de her gün iş kazalarında işçiler yaşamını kaybediyor. Sendikaların ve ileri işçi arkadaşlarımızın en büyük görevi çalıştıkları yerde hak gasplarına karşı işçileri örgütleme ve sendikalaşma mücadelesi vermeleri olmalıdır.” diye konuştu. İş yerlerinde insanca çalışabilmek için tek şartın ‘sendikalı olmak’ olduğunu kaydeden Topçu, “Güçlü olmak, birlik olmak, sendikalı olmak bunların hepsini yapalım. Ama asıl olan işçiler emekçilerin bu ülkede politika yapmalarıdır. Çünkü işçi sınıfı ancak kendi politikasını yaparak kendi iktidarını kurabilir” dedi.

Kurultay sözcüsü Bedaş işçisi Sedat Yeşilköy, her gün ölümlü iş kazalarının yaşandığını belirterek, “Bu nedenle böyle bir panelin yapılıyor olması oldukça anlamlıdır” dedi. Sedat Yeşilköy “Bizler işçi tulumlarımızı babalarımızdan aldık, bundan sonra da çocuklarımıza teslim edeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aliağalı işçiler ilk adımı attı

SONRAKİ HABER

‘Kıbrıs’ta çözüm için askersizleştirme şart’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...