03 Mart 2017 07:33

Didim'de HDP Eş Başkanları ve parti üyelerine tahliye kararı

Tutuklu bulunan HDP Didim İlçe Örgütü Eş Başkanları ve 5 parti üyesi mahkeme kararıyla tahliye edildi.

Paylaş

HDP Didim İlçe Eş Başkanları Nuri İşbilir ve Gülten Süvarioğulları ile 5 parti üyesi, 5 aylık tutukluluklarının ardından serbest bırakıldılar.

4 Kasım 2016 günü parti binası önünde HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın tutuklanmalarını protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyen HDP İlçe Eş Başkanı ve parti üyeleri polis saldırısına uğramış, gözaltına alınan partililer 6 Kasım günü tutuklanarak cezaevine konulmuşlardı.

Aydın Adliyesinde görülen ilk duruşmada hakim, 5 aydır tutuklu bulunan HDP Didim İlçe Eş Başkanları Nuri İşbilir ve Gülten Süvaraioğlu ile Nuriye Elden, Selma Acar, İrfan Polat, Hüseyin Boza ve Bilal Süren’in tahliyelerine karar verdi.

Akşam geç saatlere kadar süren duruşma sonunda, adliye önünde bekleyen tutuklu yakınları ve partililere açıklama yapan Avukat Zekiye Baran, “Müvekkillerimizin hepsi için mahkeme tahliye kararı verdi. Duruşma 18 Mayıs’a kaldı. Tahliye gerekçesi olarak suç vasfının sanıklar lehine değişmesi ihtimali gösterildi. Kısmen de olsa mağduriyetleri giderildiği için memnunuz” dedi.
Tahliye haberini alan tutuklu yakınları, kararı alkışlar ve zılgıtlarla karşıladı. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl'de 23 bölgede geçici özel güvenlik bölgesi ilanı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Almanya'da AKP toplantılarına iptali eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...